Olivia Brown

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Olivia Brown
Olivia Brown.jpg
Algemene informatie
Volledige naam Olivia Mararette Brown
Geboren 10 april 1960
Land Duitsland
Werk
Jaren actief 1977 - heden
Beroep actrice
keramiekkunstenares
(en) IMDb-profiel
Portaal  Portaalicoon   Film

Olivia Brown (Frankfurt am Main Duitsland, 10 april 1960), geboren als Olivia Mararette Brown is een Amerikaanse actrice en keramiekkunstenares.[1]

Biografie[bewerken]

Brown is geboren in Frankfurt maar is daarna meteen verhuisd naar Livonia (Michigan). Daarna is zij met familie verhuisd naar Californië. Daar heeft zij op de middelbare school Santa Monica High School[2] gezeten, daarna is ze afgestudeerd op het Manchester Metropolitan University[3]. Brown startte in 2000 een succesvol bedrijf op in keramiek werken[4].

Brown is begonnen met acteren in 1977 met de televisieserie The Outsiders. Hierna heeft ze nog meerdere rollen gespeeld in televisieseries en televisiefilms, maar het meest bekend is ze van de televisieserie Miami Vice waar ze in 111 afleveringen de rol van detective Trudy Joplin speelde van 1984 t/m 1990.

Brown heeft nog een broer genaamd Steve Brown die football speelde voor de Tennessee Titans.

Brown is twee keer getrouwd in het verleden, de eerste keer was in 1983 met Myketti Williamson[5] en scheidde in 1985 van hem, ze hebben elkaar leren kennen tijdens het filmen voor de televisieserie Miami Vice. De tweede keer was met James Okonkwo en zijn nog steeds bij elkaar en hebben twee kinderen.

Filmografie[6][bewerken]

Films[bewerken]

Uitgezonderd korte films.

Televisieseries[bewerken]

Uitgezonderd eenmalige gastrollen.

Externe link[bewerken]