Olivia Brown

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Olivia Brown
Olivia Brown.jpg
Algemene informatie
Volledige naam Olivia Mararette Brown
Geboren 10 april 1960
Land Duitsland
Werk
Jaren actief 1977-heden
Beroep actrice, keramiekkunstenares
(en) IMDb-profiel
Portaal  Portaalicoon   Film

Olivia Brown (Frankfurt am Main, 10 april 1960) is een Amerikaanse actrice en keramiekkunstenares.[1] Ze werd vooral bekend door haar rol in de serie Miami Vice.

Biografie[bewerken]

Brown werd geboren in Frankfurt, maar niet lang daarna verhuisde ze met haar ouders naar Livonia in de staat Michigan. Vervolgens verhuisde het gezin naar Californië, waar ze de middelbare school doorliep. Brown studeerde in 1999 af aan de Manchester Metropolitan University in Engeland, waar ze zich had gespecialiseerd in keramische sculturen en bedrukt textiel. Het jaar daarop begon ze een succesvol bedrijf in keramiek.[2]

Brown begon met acteren in 1977 in de televisieserie The Outsiders. Hierna heeft ze nog meerdere rollen gespeeld in televisieseries en televisiefilms, maar het bekendst is ze van de televisieserie Miami Vice, waarin ze van 1984 t/m 1990 in 111 afleveringen de rol van detective Trudy Joplin speelde.

Brown heeft nog een broer genaamd Steve, die football speelde voor de Tennessee Titans.

Brown trouwde twee keer. De eerste keer was in 1983 met acteur Myketti Williamson,[3] die ze had leren kennen tijdens de opnamen voor de televisieserie Miami Vice, maar van wie ze in 1985 scheidde. De tweede keer was met James Okonkwo, met wie zij twee kinderen heeft.

Filmografie[4][bewerken]

Films[bewerken]

Uitgezonderd korte films.

Televisieseries[bewerken]

Uitgezonderd eenmalige gastrollen.

Externe link[bewerken]