The Love Boat

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
The Love Boat
Originele cast leden, 1977
Genre Komedie
Speelduur 60 minuten
Bedenker Aaron Spelling
Hoofdrollen Gavin MacLeod
Bernie Kopell
Fred Grandy
Ted Lange
Lauren Tewes
Jill Whelan
Pat Klous
Ted McGinley
Marion Ross
Regie Jack Arnold
Ray Austin
Scenario Buddy Akinson
Lee Aronsohn
Land van oorsprong Verenigde Staten
Taal Engels
Productie
Producent Aaron Spelling
Uitzendingen
Start 24 september 1977
Einde 27 februari 1986
Afleveringen 241 (10 seizoenen)
Netwerk of omroep ABC
(en) IMDb-profiel
(en) TV.com
Portaal  Portaalicoon   Televisie

The Love Boat was een Amerikaanse televisieserie die zich op een cruiseschip afspeelt. De serie van de Amerikaanse maatschappij ABC Television Network werd uitgezonden van 1977 tot 1986. In Nederland was de serie voor het eerst te zien bij de VARA.

De Pacific Princess in 1987

De meeste opnamen werden gemaakt op de Pacific Princess. Uitvoerend producer was Aaron Spelling. De serie draait om een cruiseschip, waarvan de passagiers en bemanning romantische avonturen beleven. In de serie hadden bekende acteurs regelmatig een gastrol. Elk deel van de aflevering bestaat uit drie verschillende verhaallijnen, welke werd geschreven en geregisseerd door verschillende auteurs resp. regisseurs. In tegenstelling tot andere series bestond er geen overlap tussen de verhaallijnen. Dit gaf soms nogal eens frictie in bijvoorbeeld de kleding van Julie McCoy bij het verwelkomen en uitzwaaien van de passagiers van de verschillende verhaallijnen. Er bestaan echter ook afleveringen met drie verhaallijnen door verschillende schrijvers, maar met één regisseur. De verschillende verhaallijnen overlappen elkaar gedeeltelijk, doordat personages van de verhaallijnen soms elkaar voorbijlopen of bij de kapitein aan tafel zitten tijdens het diner. De serie was gebaseerd op een serie uit de jaren 1956-1960: The Gale Storm Show. Er werd een film gemaakt (in 1990), nadat de show was beëindigd, met als titel: The Love Boat: A Valentine Voyage (1990).

Er werd een vervolgserie, Love Boat: The Next Wave, gemaakt en uitgezonden van 1998 tot 1999, met andere acteurs maar met gastrollen voor de acteurs uit de oorspronkelijke serie.

Sloop van het schip[bewerken | brontekst bewerken]

In maart 2012 werd MS Pacific, zoals het schip inmiddels officieel heette, voor 2,5 miljoen euro verkocht aan het Turkse bedrijf Cemsan dat het schip zou gaan slopen. Het had twee jaar voor anker gelegen in Genua als gevolg van een beslaglegging, omdat de kosten van de asbestsanering niet konden worden voldaan.[1] In augustus 2013 werd bekend dat MS Pacific in Turkije was aangekomen om te worden gesloopt. Het verkeerde in dermate slechte staat dat renoveren te duur was.[2]

Rolverdeling[bewerken | brontekst bewerken]

Afleveringen[bewerken | brontekst bewerken]

1rightarrow blue.svg Zie Lijst van afleveringen van The Love Boat voor het hoofdartikel over dit onderwerp.