Olivier Pâques

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Olivier Pâques
Olivier Pâques bij het stripfestival in Bagnols sur Cèze in 2010
Algemene informatie
Geboren 14 december 1977
Geboorteplaats Ukkel
Land Vlag van België België
Beroep Stripauteur
Werk
Genre Stripverhalen
Bekende werken Loïs
Uitgeverij Casterman
Portaal  Portaalicoon   Strip

Olivier Pâques (Ukkel, 14 december 1977)[1] is een Belgische striptekenaar. Hij is de tekenaar van de stripreeks Loïs, bedacht door Jacques Martin.

Carrière[bewerken | brontekst bewerken]

Pâques studeerde aan het Sint-Lucas-Instituut in Brussel.[1][2] Het was zijn buurman, de striptekenaar Pascal Zanon, die hem introduceerde bij Jacques Martin, die hem aannam in zijn studio.[1] Hij assisteerde Christophe Simon bij het tekenen van de achtergronden in de serie Lefranc in de periode 2001-2002, te weten de verhalen De colonne en El Paradisio.[2] Hierna vroeg Martin Pâques als tekenaar voor zijn historische stripreeks Loïs, waarvan het eerste album in 2003 verscheen.[1] Dit album leverde hem in 2004 de Prix d'Avenir op in het stripfestival in Sint-Gillis.[1][2] In 2006 verscheen het eerste album in de educatieve spin-off De reizen van Loïs eveneens door hem getekend. In 2015 tekende Pâques de biografie van Leonardo da Vinci voor uitgeverij Glénat.

Pâques specialiseerde zich in het gedetailleerd tekenen van schepen.[1] Zijn tekenstijl toont invloed van Jacques Martin, maar ook van bijvoorbeeld Jacques Denoël.[1]

Zie de categorie Olivier Pâques van Wikimedia Commons voor mediabestanden over dit onderwerp.