Omri Sharon

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Omri Sharon
עמרי שרון
Plaats uw zelfgemaakte foto hier
Geboren 8 augustus 1964
Partij Likoed tot eind 2005
Kadima vanaf eind 2005
Functies
2003-2006 Lid Knesset
Website
Portaal  Portaalicoon   Politiek

Omri Sharon (Hebreeuws: עמרי שרון) (geboren 8 augustus 1964) is de zoon van de voormalige Israëlische premier Ariel Sharon (overleden 2014) en ook zelf een voormalig politicus.

Hij was van 2003 tot 2006 parlementslid in de 16e Knesset namens de Likoed, maar stapte eind 2005 over naar Kadima, de door zijn vader opgerichte politieke partij. Als parlementariër zette hij zich vooral in voor milieuzaken. Hij nam op 5 januari 2006 ontslag uit de Knesset vanwege een gevorderd onderzoek naar zijn financiële transacties.

Omri Sharon werd op eigen bekentenis schuldig bevonden in een corruptiezaak aangaande een verkiezingscampagne van zijn vader. Hij kreeg negen maanden onvoorwaardelijke gevangenisstraf, negen maanden voorwaardelijk en een forse boete. Het uitzitten van de straf werd uitgesteld vanwege de gezondheidssituatie van zijn vader en later teruggebracht tot zeven maanden waarvan hij er vijf daadwerkelijk moest uitzitten in de Maasiyahu Gevangenis, een gevangenis van de lichtste categorie te Ramla.