Orde van Verdienste

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Geplaatst:
14-05-2015

Genomineerd: Verbetering nodig   Verbetering gevraagd!

Help mee dit artikel te verbeteren, zodat het voldoet aan de conventies van Wikipedia. Na een evaluatieperiode van twee weken wordt beslist of dit artikel behouden kan worden of wordt verwijderd. Je kunt hier de beoordelingslijst bekijken. De hiervoor opgegeven reden is: Dit is geen artikel, meer een zooitje

Verwijder dit sjabloon alleen wanneer dit artikel zodanig is verbeterd en aangepast dat het wel binnen Wikipedia past. Geef dit aan op de beoordelingslijst door het toevoegen van de reden. (/)

Portal.svg Portaal Ridderorden

Een orde van verdienste is een moderne ridderorde. Men noemt deze orden, voor zover ze geen militair karakter hebben, wel "civiele orde" maar ook "staatsorde" komt als verzamelterm wel voor. Er zijn orden met een gemengd militair/civiel karakter zoals het Franse Legioen van Eer.

De oudste orden waren gemeenschappen van adellijke ridders of gezelschappen rondom een koning of vorst. De Orde van het Legioen van Eer en de Orde van Oranje-Nassau zijn voorbeelden van moderne ridderorden die alleen voor verdienste worden toegekend.

Lijst van orde van verdienste of orde van verdiensten[bewerken]

Overige onderscheidingen[bewerken]

N.B. Deze lijst is incompleet, aanvullingen welkom.

Daarnaast zijn er honderden oorlogskruizen van verdienste. Waaronder: