Oude Vest (Dendermonde)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Oude Vest
Geografische informatie
Locatie       Dendermonde, Vlag van België België
Postcode 9200
Algemene informatie
Genoemd naar vest

De Oude Vest is een brede straat in het centrum van de Belgische stad Dendermonde. Oorspronkelijk liep in het midden van de Oude Vest een gracht, die in verbinding stond met de Dender. Deze werd in de twintigste eeuw gedempt.

Nu is het een drukke winkelstraat waar veel reisbureaus, zelfstandige handelaars en winkelketens actief zijn. Zo zijn er onder andere een Kruidvat, Standaard Boekhandel, Carrefour, Colruyt, Delhaize, Eldi, C&A, bpost, Neckermann en TUI.

Samen met de nabije Mechelse Steenweg, Brusselsestraat, Vlasmarkt en Franz Courtensstraat vormt ze het commerciële hart van Dendermonde. Op maandagvoormiddag staan er marktkramen.

Er zijn kapsalons en diverse winkels, zoals optiekzaken, voedingsspeciaalzaken, speelgoed- kranten- en elektrowinkels. Op het einde van de straat is een Oxfam Fair Trade winkel gevestigd. De nadruk van het aanbod ligt op kleding en voeding.

De Oude Vest is tevens de ligging van de kantoren van het ACV, de Christelijke Mutualiteit en de Stedelijke Academie voor Schone Kunsten.