Outdoor Brabant

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Outdoor Brabant is een jaarlijks terugkerend Nederlands paardensportevenement op landgoed Prinsenhoeve in wijk Ruitersbos in het zuiden van Breda. De vroegere naam van dit evenement was Breda Hippique.

In 2013 vond het evenement plaats van 4 tot en met 8 september. Er werden wedstrijden gehouden in verschillende disciplines, zoals mennen (vierspannen), eventing (military), springen en dressuur.

In 2015 vond het WK ponymennen plaats tijdens Outdoor Brabant. Eerder vonden al de Wereldkampioenschappen aangepast mennen en de Europese kampioenschappen vierspannen plaats. De menwedstrijden en eventing-wedstrijden zijn internationale samengestelde wedstrijden.

In 2016 zal het het FEI WK Vierspannen plaatsvinden op het landgoed Prinsenhoeve, tijdens Outdoor Brabant.[1]

De spring- en dressuurrubrieken zijn voor nationale en regionale deelnemers. Nieuw op het programma in 2013 stonden Six Bars en Jump & Drive. Daarnaast wordt zoals elk jaar de Grote Prijs van Breda verreden, een Derby, dat wil zeggen een springrubriek over 21 veelal natuurlijk hindernissen.

Op Outdoor Brabant is ook een Outdoor Fair en het Kamsteeg Tuinenplein. Voor kinderen is er een kinderdorp en op woensdagmiddag een jeugdmiddag. Er zijn ook tal van demonstraties.

De toegang tot het evenement is gratis.

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]