Overleg:'Allo 'Allo!

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Dit is het 18.000e artikel van Wikipedia NL. Fruggo

Helga[bewerken]

Was Helga niet juist door Kolonel Von Strohm op Herr Flick afgestuurd, om hem te bespioneren (getuige afl. 1 serie 1)? Er staat nu juist dat ze met Herr Flick is meegekomen om de Kolonel te bespieden. Sietske Reageren? 22 mei 2007 12:47 (CEST)

Helga speelt een dubbelrol. Meestal staat ze aan de kant van de kolonel en soms aan Flicks kant. Tekst zou in deze trant aangepast kunnen worden. Zolderman 22 mei 2007 13:32 (CEST)

Monsieur Alphonse[bewerken]

Monsier Alphonse zijn quote is volgens mij niet "ooh, my dicky ticker" maar "ooh, my ricky ticker". Dit basseer ik puur op de beelden die ik heb gezien van de serie. En daarbij lijkt het me raar dat Alphonse het altijd over zijn penis heeft. Joey van der Bie 8 april 2008 23:04

Dicky betekent "defect" in het Engels (spreektaal). De Engelse Wikipedia spreekt ook over "dicky ticker", en zij zullen het wel weten... Riki 9 apr 2008 20:56 (CEST)

Madame Fanny La Fan[bewerken]

Madame Fanny La Fan heeft volgens mij niet een schilderij van Van Gogh geweigerd ('the cracked vase with the big daisies by Van Gogh', vaak in één adem genoemd met 'the fallen Madonna with the big boobies by Van Klomp'). Wel heeft ze geweigerd met Van Gogh te trouwen, en dat was volgens haar de reden dat hij een stuk van zijn oor afsneed. Duko (overleg) 10 jul 2013 22:53 (CEST)

In het artikel over Madame Fanny La Fan op de Engelse Wikipedia is te lezen dat beide zaken kloppen! Voel je vrij om hier het karakter van Madame Fanny nog wat verder uit te werken! Dedertiende (overleg) 11 jul 2013 19:52 (CEST)
Ik heb de ganse serie op DVD-box en het even nagekeken. Dit fragment komt uit seizoen 3 aflevering 6. Fanny zegt dat de Duitsers haar bloemenschilderij de vorige avond hebben meegenomen. Dat schilderij heeft ze ooit van een berooid schilder gekregen die later gek was geworden. De schilder was smoorverliefd op haar. Hij zei dat: als zij niet met hem trouwde, hij een stuk van zijn oor zou afsnijden. Na veel aandringen is hij uiteindelijk vertrokken. Daarop zegt Fanny dat ze zich herinnert dat ze ooit per aangetekende zending een oor heeft aangekregen. René vraagt hoe de schilder noemde waarop Fanny zegt dat zij hem Bobby noemt. René zegt Godzijdank. Fanny antwoord: Vincent vond ik te nichterig klinken. Dan gaat het nog even dat ze zonder het te weten een waardevol schilderij hadden van Vincent Van Gogh waarop de "flikkerende lichten" gaan en het onderwerp wordt afgebroken. Volgens deze scène heeft ze het schilderij niet geweigerd, hoewel er mogelijk ergens anders in de serie nog een scène is waaruit dit wel blijkt.Ino mart (overleg)
Zo herinner ik het mij ook. Ik heb de tekst aangepast. — Zanaq (?) 11 jul 2013 20:37 (CEST)