Overleg:Aggregaat (sociologie)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

"Sociologie" in inleiding[brontekst bewerken]

Zo-even werd hier de net aangebrachte toevoeging in de sociologie weer verwijderd zonder inhoudelijke toelichting. Waarom mag de intro niet expliciet melden dat de sociologische betekenis van het begrip aggregaat centraal staat? Het is op Wikipedia de gewoonte om dat te doen bij dit soort meerduidige begrippen. De Wikischim (overleg) 7 nov 2014 19:48 (CET)

Gewoonte? De conventie is om in de eerste zin de definitie te geven. "in de sociologie" is daarbij een draak van een toevoeging. BoH (overleg) 8 nov 2014 07:29 (CET)
Zie bijv. structuur (sociologie) (In de sociologie heeft het begrip structuur twee betekenissen...) of Functie (sociologie) (Een functie in de sociologie is het effect van...); ook allemaal draken? Het tweede artikel heb je nota bene zelf zo geschreven. De Wikischim (overleg) 8 nov 2014 09:31 (CET)

Yep. BoH (overleg) 8 nov 2014 17:16 (CET)

Het zou leuk zijn als je nou ook nog mijn vraag beantwoordde. Yep is geen antwoord waar ik iets mee kan, helaas. Bij gebrek aan een meer inhoudelijke reactie zal ik binnenkort re-reverten. De Wikischim (overleg) 8 nov 2014 17:39 (CET)

Yep is wel een antwoord. Dat je met twee voorbeelden komt, maakt het geen gewoonte. Je verzint het gewoon waar je bij staat. Maar ik weet dat je conflicten niet uit de weg gaat, dus ik ben benieuwd. BoH (overleg) 8 nov 2014 21:19 (CET)