Overleg:Albert von Margutti

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Orden van Albert von Margutti[brontekst bewerken]

Oostenrijkse onderscheidingen Ridder in de Orde van de IJzeren Kroon Drager van het Kruis voor Militaire Verdienste van Oostenrijk-Hongarije Orden van Duitse staten

Ridderorde van het Vaticaan

Ridderorden van andere staten

Alle orden en medailles waren aan het typisch Oostenrijkse driehoekige lint bevestigd. Zoals in zijn tijd gebruikelijk droeg Margutti zijn onderscheidingen in een volgorde die bepaald werd door het belang van de staat die de onderscheiding had toegekend. De orden van de Russische Keizer, een "grootmacht" kwamen daarbij vóór die van de Engelse koning en die van de de Koning van Pruisen. Verder droeg hij ze in volgorde van rang en bij gelijke rang van de Franse aanduiding van de staat en vervolgens van de (franse) naam van de orde.

Margutti draagt het kruis van de Orde van de Heilige Lodewijk voor Civiele Verdienste van de sinds 1866 verbannen Hertog van Parma aan een ereplaats bovenaan de sluiting van zijn jas.


De lijst is niet compleet, de "vreemde" onderscheidingen werden geveild. De Oostenrijkse, Pauselijke en Duitse onderscheiding werden op de veiling niet aangeboden.