Overleg:Anaconda (slang)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

De anaconda is na de netpython de langste slang (en landdier) ter wereld. De meeste dieren worden ongeveer 5,5 tot 6,5 meter lang, dat zijn allen vrouwtjes, de algemene maximumlengte in de literatuur wordt wat minder robuust afgeschilderd en zij geven het dier een maximum van zo'n 9,0 tot 9,6 meter.

Een volwassen anaconda kan wel 250 tot meer dan 550 kilo zwaar kan worden en eet voornaamelijk knagdieren en vogels.

Bedankt voor de melding, je kan deze gegevens ook aan het lemma toevoegen voor zover deze nog niet verwerkt zijn. (Vanwaar deze reactie) - PocketCube (small).gif Silver Spoon (?) 27 dec 2010 19:03 (CET)

Voeding[bewerken]

In het artikel kom ik de volgende tekst tegen:
"Toch is het niet geheel onmogelijk, zoals in 2005 in het nieuws te zien was; een anaconda had een alligator proberen op te eten, wat ervoor zorgde dat het dier, na het opeten van de alligator, door tweeën is 'gebroken'."
Een snelle Google-actie geeft mij echter een artikel van de BBC dat spreekt over een Burmese Python en niet over een Anaconda. Tenzij iemand een positieve bron heeft, wil ik deze bewering daarom verwijderen/verplaatsen. --Bacchus (overleg) 22 aug 2011 11:44 (CEST)
Qua menseneten stelt Kricher (Heb geen idee van zijn betrouwbaarheid) zelfs expliciet het tegendeel. Andere bronnen zijn minder stellig maar er is er geen enkele die menseneten ondersteunt of suggereert. --Bacchus (overleg) 29 okt 2011 13:44 (CEST)

Levendbarend/eieren?[bewerken]

Onder het kopje 'jacht' gaat het over jongen die uit het ei kruipen, terwijl er eerder in het artikel wordt beweerd dat de Anaconda levendbarend is. Het lijkt me dat één van de twee niet klopt.

Dat eerste was iets te snel opgeschreven idd, bedankt voor de reactie! -B kimmel (overleg) 12 nov 2012 17:14 (CET)