Overleg:Angst

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 15 jaar geleden door JanB46 in het onderwerp Suggestie voor afbeelding

Hallo Ik heb dit artikel aangepast, met wat meer details, nuances en bronnen. Groet --Albert Kok 2 nov 2007 09:54 (CET)Reageren

Suggestie voor afbeelding[brontekst bewerken]

kan de foto niet worden veranderd , de gelaast uitdrukking klopt niet , je ziet zo dat het nep is, een echt bang persoon heeft de ogen wijd open , en lijkt veel meer op zijn hoede , dit is bijna een huil foto of schrik ( wat eigenlijk niet echte angst is) - – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 82.169.93.78 (overleg · bijdragen) 6 sep 2008 21:49
Andere afbeelding geplaatst. JanB46 1 dec 2008 20:38 (CET)Reageren



Ik heb nooit artiklen aangepast of bewerkt, maar misschien kan een ervaren iemand dit oppakken?

Ik mis namelijk in het stuk het verschil tussen de meeste fobie reactie met emotie pure angst en de reactie afkeer. Sommige fobieen worden veroorzaakt door de emotie afkeer en de reactie van het lichaam is dan heel anders.

De bloeddruk gaat juist omlaag en je raakt in een soort licht shock. De meeste vormen van angs/fobie hebben juist een hoge bloedruk reactie, dan wordt je wel duizelig en je krijgt vlucht reactie e.d., omdat dit geen uitweg vind vliegt je bloedruk juist omhoog, ook di e mensen vallen soms wel eens om, maar dan vooral omdat wanneer de situatie over is de bloeddruk zo snel afneemt dat ze doorschieten en ook weg raken. Echter toch veel minder heftig dan bij de afkeer emotie waarbij de bloedruk gelijk enorm zakt.

Ik noem het omdat ik nooit begreep waarom ik dit had, ik had wel een soort angst, maar echt bang was ik niet. Jaren later toen ik begreep dat mijn fobie (bloedangst) juist op afkeer was gebazeerd viel het kwartje. Want dat klopt ik vind dit soort handelingen ook walgelijk. Ik hoop dat mijn opmerking andere ook hun ogen opend.

Edward 18-06-2009