Overleg:Antares (ster)

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

De afbeelding toont de baan van Mars. De tekst spreekt echter van 'groter dan de afstand van Jupiter tot de zon'. Eén van beide moet fout zijn.

Redactievoorstel: 'de dichtheid is slechts 0,....... maal de dichtheid van de zon.'

Ik vind die dichtheid helemaal niet zo duidelijk; ik zou zeggen dat de grootten te ver uit elkaar liggen om de verhouding weer te geven door er een aantal nullen tussen te zetten. Mysha (overleg)


Vanzelfsprekend of niet[brontekst bewerken]

"Het spreekt vanzelf dat het zichtbaar zijn van deze veel lichtzwakkere begeleider steeds plaatsvindt aan de limbus van de nachtkant van de maan." Het heeft alleen zin om iets op te nemen als het informatie toevoegt. Als het inderdaad vanzelf spreekt, dan hoeft dat er niet bij: als het niet vanzelf spreekt, dan helpt het de lezer niet om te zeggen dat die pech gehad heeft als die niet weet waar het over gaat. limbus? Mysha (overleg) (29 jun 2020 13:03)

Oei, en dat had ik dus geschreven... (in een vlaag van interstellaire motivatie) DannyCaes (overleg) 1 aug 2020 10:16 (CEST)[reageer]

Apollo 14 en Antares[brontekst bewerken]

Misschien interessant om ergens onderaan in het artikel te vermelden: de roepnaam van de maanlander van Apollo 14 heette Antares. Terzijde, de maanlander van Apollo 16 had de roepnaam Orion (naar het bekende sterrenbeeld). DannyCaes (overleg) 1 aug 2020 10:05 (CEST)[reageer]