Gebruiker:Mysha

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

[reageren] [laatste 10 van Mysha]


Peter Hans van den Muijzenberg (16 mei 1961 - ) is een Nederlands Wikipedia-bezoeker.

Peter Hans heeft zich op 7 oktober 2004 ingeschreven bij de Nederlandse Wikipedia. Hij is niet van plan er erg druk mee bezig te zijn, tot het schip met tijd binnenkomt; zijn bedoeling is vooral om een beetje te bekijken waar zijn broer mee bezig is. Gediplomeerd Friestalige als hij is probeert hij nu en dan ook iets te doen op de Friese Wikipedia (wat wel eens uit de hand loopt).

Jonge jaren[bewerken]

Peter Hans werd geboren te Hilversum, maar groeide hij op in Sneek, waar zijn moeder vandaan kwam. Hij haalde, met in de laatste jaren wat moeite, het Atheneum, maar liep in de jaren 80 vast in verschillende vervolgstudies, in Amsterdam en Enschede, omdat hij niet in staat bleek zich aan te passen naarmate de vorm van het onderwijs in de hogere jaren veranderde.

Probleemtijd[bewerken]

De jaren 90 waren een voortdurende reeks van problemen voor hem, omdat hij absoluut geen kans zag om te gaan met wat hij in het leven tegenkwam. Een eerste hint van de reden hiervoor bleek te vinden in de film Rainman, waarin de autistische hoofdpersoon veel met hem gemeen bleek te hebben. Na een bijzonder slechte periode zocht hij de hulpverlening op, wat uiteindelijk leidde tot een diagnose van Syndroom van Asperger.

Nu[bewerken]

Peter Hans nu woont weer in Sneek, net buiten de stadsgrachten aan de vroegere Hemdijk. Als hij niet al te zeer met zichzelf worstelt werkt hij tegenwoordig aan de RSG Magister Alvinus. In mei 2015 heeft hij bij de AFûK het examen Fries A gehaald.

Hobbies[bewerken]

Van den Muijzenberg brengt ook buiten zijn werk veel tijd door met computers, bij voorkeur een Amiga, maar bij gebrek aan voldoende aanbod daarvan veelal Linux-systemen. Zijn belangstelling gaat uit naar vlaggen, naar puzzels en bordspelen en naar programmeren; combinaties van strikte regels en systematiek. Om zich te uiten doet hij wat aan zingen, en voor zijn beweging fietst hij en doet aan stijldansen.

Gebruikersnaam[bewerken]

De naam "Mysha" is bedoeld als een familiaire verkleining van "Mysh'", het Russische woord voor muis. "Kleine muis", of in dit geval "kleine Muijz".