Overleg:Antifascisme

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Ik heb kort en zakelijk vermeld dat de antifascistische beweging (of eigenlijk, een klein deel daarvan) niet geheel geweldloos opereert. Het enige concrete voorbeeld dat ik kon verzinnen was Kedichem. Ik heb dat niet vermeld, want dat zou naar mijn idee suggereren dat het de bedoeling was dat het hotel in brand zou vliegen, wat niet zo was (voorzover ik weet). Wellicht weet iemand anders wat meer verhelderende voorbeelden. Groet, Paul Pbech 7 sep 2006 23:56 (CEST)

Bij iedere "extreemrechtse" demonstratie kunt u de voorbeelden live of op het journaal aanschouwen: de demonstranten wandelen vreedzaam terwijl de "antifascisten" zich bezighouden met stenengooien en vechten met de politie. Groet, Diogenes. 3 dec 2006 18:48 (CET)
Dat lijkt me een generaliserend en weinig concreet commentaar van het type dat op diverse discussiefora ruimschoots (en even weinig onderbouwd) voorhanden is. Als u concrete gevallen kunt noemen, graag, maar hier heb ik niet zoveel aan. Ik zal bij gelegenheid eens "live" poolshoogte gaan nemen... Paul B 4 dec 2006 14:16 (CET)
Het artikel is verder wel goed, maar hier moet ik toch nog even op reageren. Zie voor een geschikte bron indymedia.nl waar regelmatig de avonturen van het black block worden besproken. Wellicht linkje naar black block opnemen? Joepnl 11 okt 2007 02:40 (CEST)
Ha die Joep! Jij hier? Dat "zwarte blok" kan er op zich bij, maar ik weet niet in hoeverre men in die hoedanigheid bij antifascistische (tegen)demonstraties optreedt. Maar als je een bron kunt vinden (zoals idd Indymedia, de — overigens niet altijd even betrouwbare — huisleverancier van dit soort informatie), dan kun je wmb je gang gaan. Paul B 11 okt 2007 10:46 (CEST)