Overleg:Apen

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Jump to search

Dit vond ik net:
'Copyright Het is mogelijk de inhoud van deze website te gebruiken voor informatiedoeleinden na toestemming van de redactie en met bronvermelding.

Waar heb je dat gevonden? Gaat het over de tekst, of de foto?

Dat gaat neem ik aan over allebei, maar het betekent wel dat we het niet maarzo kunnen gebruiken: na toestemming van de redactie betekent dat er dus toestemming moet worden gevraagd, en voor informatiedoeleinden houdt ook in dat het niet zomaar onder de GNU/FDL kan. Mocht je deze alsnog willen gebruiken, dan dus eerst vragen, met duidelijk maken wat Wikipedia & GNU/FDL inhouden. Andre Engels 15 feb 2004 20:41 (CET)
Ik vroeg toestemming voor de afbeelding, en ik vermelde ook (misschien wel niet duidelijk genoeg) wat wikipedia inhoud (en niets van GNU/FDL). Maar ik kreeg toelating! Jürgen 15 feb 2004 21:03 (CET)
In dat geval graag zulks op de afbeeldingspagina vermelden ("Afkomstig van (website). Overgenomen met toestemming"). Andre Engels 15 feb 2004 22:12 (CET)
Ik wil niet zeuren maar het plaatje is een gorilla en daarmee een mensaap. Omdat mensapen een eigen bladzijde hebben denk ik dat het beter zou zijn om hier een echte aap neer te zetten Jcwf 16 feb 2004 07:05 (CET)
Wie zegt dat je zeurt? In ieder geval, ik weet niet waar ik een 'echte' aap kan vinden... Wie wel? (En zet dan deze afbeelding maar bij mensapen, als je vindt dat het daar beter past...)

waarom tabel terug weg?

Tabel terug, maar had eengrove fout gemaakt die ik niet kon vinden, dus weg en terug!

SHCRIJFFOUTEN[bewerken]

bij een van de prentjes staat als ondertitel "colobusapen". Moet dat niet colombus zijn?

Nee. Colobus is een geslacht van Afrikaanse apen. De naam is Grieks en betekent iets met een "verminkte duim", omdat deze apen geen duimen hebben. De naam wordt ook in het Nederlands gebruikt, ook voor de verwante geslachten Piliocolobus en Procolobus. Ucucha (overleg) 28 feb 2006 15:49 (CET)


dit stukje heet "shcrijffouten" maar volgens mij klopt dat niet. dat hoort toch eigenlijk gewoon "schrijffouten" te zijn?

IS DE MENS GEEN AAP?[bewerken]

Dat is de conclusie die uit de tweede zin op te maken valt (Er wordt net gedaan alsof de mens een aparte onderorde is). De mens valt toch onder mensapen en daarmee onder de apen?