Naar inhoud springen

Overleg:Audruicq

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 10 jaar geleden door MartinD in het onderwerp Audruicq of Ouderwijk?

Audruicq of Ouderwijk?[brontekst bewerken]

De officiële naam van deze plaats is Audruicq, en het artikel is in 2006 ook onder die titel aangemaakt.

  • Op 14 mei 2006 heeft gebruiker Dimitr de titel gewijzigd in Ouderwijk; een reden werd niet opgegeven. (bron)
  • Op 17 mei 2009 heeft gebruiker Hanhil de titel weer gewijzigd in Audruicq, met als reden: "Franse naam (Nederlandse naam staat niet op de Taalunielijst)". (bron)
  • Op 25 juli 2009 heeft gebruiker Troefkaart de titel weer gewijzigd in Ouderwijk, met als reden: "Taalunie: http://taaladvies.net/taal/aardrijkskundige_namen/land/frankrijk.php" (bron)

Op de door Troefkaart gegeven locatie staat een lijst van Nederlandse namen voor plaatsen in Frans-Vlaanderen.
Achter al deze Nederlandse namen staat echter een (V). Op de pagina wordt dit symbool niet toegelicht, maar op een andere pagina schrijft de Taalunie:

"Van de namen in Frans-Vlaanderen is alleen Duinkerke (meestal foutief gespeld als Duinkerken) in Nederland gangbaar. In (delen van) Vlaanderen bestaan voor vrijwel alle aardrijkskundige namen in Frans-Vlaanderen Nederlandse varianten. Het betreft hier meestal de namen van zeer kleine plaatsjes." (bron)

(De Taalunie constateert alleen dat in (delen van) Vlaanderen Nederlandstalige varianten bestaan voor vrijwel alle aardrijkskundige namen in Frans-Vlaanderen. In hoeverre die namen nog gangbaar zijn in (delen van) Vlaanderen wordt niet vermeld.)

De Nederlandstalige Wikipedia richt zich niet alleen op personen in (delen van) Vlaanderen, maar op alle Nederlandssprekenden, ook zij in Nederland, Suriname, en de Antillen.
Daarom lijkt het gebruik op de Nederlandstalige Wikipedia van Nederlandstalige namen voor plaatsen in Frans-Vlaanderen mij niet correct.

Muijz (overleg) 10 mrt 2013 12:52 (CET)Reageren

Ook hier geheel eens met Muijz. "Onderwijk"? Nooit van gehoord. MartinD (overleg) 14 mei 2014 22:24 (CEST)Reageren