Overleg:Baarle

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Opmerkingen[bewerken]

Baarle-Nassau grenst aan Belgie. Er kan geen sprake zijn van een vierlandenpunt. Bij politie staat "De plaatselijke wijkagent van Baarle-Hertog wordt wel eens de 'dirco' van Baarle genoemd." Deze zin kan er gerust uit. De naam 'dirco' heb ik, en de meeste baarlenaren, nog nooit gehoord. Zal vermoedelijk iets zijn van de drugsdealers op de loswal. "Ook liggen de snelwegen A58 in Nederland en de E34 in België dichtbij het dorp." Dichtbij is een relatief begrip. Beter is te schrijven op 15 km afstand. Merkske 10 nov 2008 10:15 (CET)


In dit artikel over een grensgemeente zit een link "grens". Onbegrijpelijk voor een gebruiker van de andere kant van de gresn is dat ik daarmee op het artikel Nederlandse rijksgrens terecht kom; als wikipedia wat minder eenzijdig zou zijn, zou de link minstens naar twee artikels moeten verwijzen: belgische rijksgrens en nederlandse rijksgrens. Of beter nog naar één algemeen artikel over grenzen, waar beide grenzne worden beschreven, of waar kan worden door verwezen naar Nederlandse én Belgische grenzen.

De link Rijksgrens van Nederland is vervangen door de link grens. Zie verder Overleg gebruiker:81.11.207.2. Pepíček 15 apr 2005 19:18 (CEST)

Aanpassingen[bewerken]

Ik heb deze site aangepast. Ik heb wat informatie toegevoegd + gegevenstabel. Meer informatie komt binnenkort en natuurlijk zijn toevoegingen welkom. Mystro82 17 mrt 2006 00:07 (CET)

Info TV (talpa)[bewerken]

Ik vind de info over talpa en Nickelodeon niet belangrijk genoeg om deze op deze pagina te laten staan. Ik ben er voor om deze info eraf te halen Mystro82 26 mrt 2006 18:04 (CEST)

Ik ben het helemaal met je eens. Er zit echt niemand op te wachten om te weten welke zenders je nu precies wel of niet op de kabel kunt ontvangen in een bepaalde plaats. Hullie 26 mrt 2006 18:54 (CEST)
Jullie mogen proberen om TAlpa in Turnhout te ontvangen. Het is om aan te geven, dat we hier in Baal wel de Belgische kabel hebben, maar wel TAlpa. NET 5 enzo dat hebben we hier niet.Baal 26 mrt 2006 18:58 (CEST)
Ik weet niet wat voor zenders ze in Baarle kunnen ontvangen, maar er wordt gezegd, dat er een Belgische kabel is. Als ik die Belgische voetballers die in Nederland voetballen mag geloven, hebben ze geen Talpa in Belgie. Het klopt wel, dat ze in Baarle de Belgische Nickelodeon hebben/hadden. Welke ze nu hebben, dat weet ik even niet. Het is dan op zich wel logisch, dat er aangegeven wordt, wát er dan anders is. Ik denk, dat je Baarle in deze dan anders moet bekijken. Baarle is over de hele wereld uniek, nergens in de wereld is er een dorp in de wereld, waar twee nationaliteiten door elkaar en harmonieus naast elkaar leven. En persoonlijk vind ik dat dit best wel gemeld kan worden. Ik pleit er voor, om dit te laten staan. Puur omdat er mee aangegeven wordt, dat het in Baarle anders is, dan anders. Hsf-toshiba 26 mrt 2006 22:08 (CEST)
Inderdaad is de situatie voor de kabel uniek in Europa. Er is toch nog wel de nodige nuancering aan te brengen. En dat heb ik even aangepast voor de duidelijk. historix 4 jun 2008 15:28 (CEST)

dp[bewerken]

Waarom is hier een zie-dp-constructie gemaakt? Lijkt me een nogal Nederlandse kijk... Zoveel sringt het Baarle in Nederland er nu ook weer niet uit. Een dp van maken? effe iets anders 30 jul 2006 14:24 (CEST)

Geschiedenis[bewerken]

Baarle is niet voor het eerst genoemd in 992. De oorkonde waar Baarle in vermeld wordt, is een vervalsing uit de Tachtigjarige Oorlog. Daarmee is Baarle een van de slachtoffers van de Strijen-mythe. Helaas zal de eerste alinea van de Geschiedenis vervangen moeten worden! Glatisant 30 nov 2010 19:43 (CET)

Externe links aangepast[bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 1 externe link(s) gewijzigd op Baarle. Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 16 mei 2018 04:15 (CEST)

Gas, elektriciteit e.d.[bewerken]

Ik vraag me af of het wel relevant is waar de telefoondienst, gas en elektriciteit e.d. vandaan komt? - Richard kiwi Overleg 29 nov 2018 13:25 (CET)