Overleg:Bank of England

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Ik vind dit een armzalig stuk informatie met suggestieve trekjes, Ik heb even de tijd genomen om een zin aan te passen die er op leek te duiden dat Bank of Scotland ook een centrale bank is.

Het artikel mist recente geschiedenis. Mist een sectie over monetair beleid en geschiedenis van het monetaire beleid wat de Bank of England bewerkstelligt. Eventueel, een aparte sectie over de crisis en quantitative easing of in het Nederlands monetaire verruiming.

En het artikel mist referenties.

Nu vindt ik het erg spijtig dat ik hier een overleg pagina aanmaak, terwijl ik eigenlijk niet de tijd heb aan een dergelijk artikel mee te schrijven. Ik zal toch me best doen een bijdrage te leveren.– De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 90.206.224.231 (overleg · bijdragen)

zeer veel fouten[brontekst bewerken]

In dit artikel staan zeer veel fouten. Zo wordt hiet beweert dat Willem III de kroon van Engeland zou krijgen van d bankiers. In werkelijkheid was hij getrouwd met de enige erfgenaam.

Daarnaast wordt gesteld dat Willem III onbeperkt mocht lenen voor 8%. Dit is een gevalletje klok/klepel; Willem had geprobeerd 1,5 miljoen te lenen voor 8% en dat was mislukt. Die mislukking was aanleiding om de Bank of England op te richten waarbij private partijen garant stonden ipv de onbetrouwbnaar geachte overheid. Wel kregen deze private partijen deel van het recht op belastinginning. Vandaar de prelude in de wet;

An Act for granting to theire Majesties severall Rates and Duties upon Tunnage of Shipps and Vessells and upon Beere Ale and other Liquors for secureing certaine Recompenses and Advantages in the said Act mentioned to such Persons as shall voluntarily advance the summe of Fifteene hundred thousand pounds towards the carrying on the Warr against France:

Het in het artikel gemelde citaat uit het oprichtingsstatuut is een fout. Het gaat om een citaat van de oprichter, maar in het statuut (de Bank of England Act 1694) staat dit niet.