Overleg:Ben Weyts

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Opleiding[bewerken]

Vandaag voegde een anonieme medewerker toe dat Weyts negen jaar deed over zijn studies. Ik heb hem/haar om meer info gevraagd en op mijn overlegpagina kwam de reactie dat deze gebruiker dit gewoon "weet". Als bron is dat van weinig nut, maar ik neem aan dat het klopt. Zoals in de bewerkingsgeschiedenis te zien is bij dit artikel, wees de gebruiker me op de thesisdatabank van de UGent. Daarin zit een thesis van academiejaar 1997-1998 van Ben Weyts. Wie rekent, ziet dat Weyts dan circa 27 was. Het kan dus zeker. Aangezien de bewuste gebruiker blijkbaar wel op de hoogte is van de thesis, neem ik aan dat hij/zij ook over die negen jaar niet liegt. Ik meld dit liever ook hier even, zodat het niet in de archieven van het persoonlijk overleg weggestopt raakt. --MichielDMN 🐘 (overleg) 27 dec 2014 23:35 (CET)

@MichielDMN: - (studieduur Ben Weyts) -- Zie bijvoorbeeld:
"“Met zo’n regel had ik mijn studies toch ernstiger aangepakt”
"Hij weet het zo exact niet meer hoeveel of hoe weinig punten hij scoorde in zijn eerste kandidatuur Politieke en Sociale Wetenschappen, de huidige minister van Mobiliteit en Toerisme. “Hou het maar op grandioos gebuisd.” En toch is Ben Weyts eerder voor de strengere regels.
"9 jaar. Zolang sleet de Vlaamse excellentie en N-VA-boegbeeld op de banken van de universiteit van Gent. Het avontuur eindigde met onderscheiding, maar volgens de nieuwe regels van de KU Leuven was hij nooit zo ver geraakt. “Ik was inderdaad geen voorbeeld van schoolse discipline. Ik voorzag volledig zelf in mijn studiefinanciering en levensonderhoud door permanent weekend- en vakantiewerk in de horeca. Aangezien ik zo veel werkte en daar vrij goed mee verdiende, moest ik in de week tijd vrijmaken om dat geld te kunnen opdoen.”"
-- "KU Leuven wil geen herkansing voor slechtste eerstejaars", in: HLN, 18 nov 2014.
Of nog:
"Het feit dat ik zelf negen jaar gestudeerd heb aan universiteit en hogeschool …"
-- Ben Weyts in: "Ben Weyts (N-VA) wil komaf maken met leerlingen die examenresultaten aanvechten: “Leraren geven een C-attest met een reden”", in: Het Nieuwsblad, 4 okt 2019.
Ik heb er verder geen mening over of dit gegeven ook zo nodig in het artikel moet vermeld. -- bart (overleg) 3 dec 2019 04:02 (CET)
Ik heb het hem onlangs ook horen bevestigen in Villa Politica, dus inderdaad. Ik denk persoonlijk dat het geen kwaad kan alle gevolgde en al dan niet succesvol beëindigde opleidingen te vermelden. Dat doen we bij zowat iedereen, dacht ik. Bedankt voor die bewuste aanvulling, Bart, want zoals je je kan voorstellen, was ik dit overleg al lang vergeten intussen. :-) MichielDMN 🐘 (overleg) 3 dec 2019 08:33 (CET)

Externe links aangepast[bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 1 externe link(s) gewijzigd op Ben Weyts. Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 14 okt 2017 14:22 (CEST)