Overleg:Beschuit

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

auteursrechtprobleem[bewerken]

Afbeelding gewist wegens problemen met copyright koko 3 jan 2005 20:58 (CET)

Beschuit met muisjes[bewerken]

Beschuit met muisjes staat nu als subonderwerp op de pagina van Beschuit, maar het heeft ook zijn eigen pagina. Is het niet overzichtelijker als er slechts 1 pagina is voor Beschuit met muisjes? Op de pagina van Beschuit kun je uiteindelijk naast een subonderwerp als "Geschiedenis" ook een subonderwerp "Gerechten" opnemen, en daarbij dan de link naar de Beschuit met muisjes pagina... --Nielsvk 2 feb 2005 18:25 (CET)

Daar ben ik nu eens volledig mee akkoord, bovendien staat er hier een fout; ze hebben die blauwe muisjes pas uitgevonden in de jaren negentig en daarvoor was het voor zowel jongens als meisjes roze met wit gecombineerd. Heb dan ook die kop er uit gezwierd en de informatie beknopter behouden.
--Rygir 18 mrt 2009 07:12 (CET)

Typisch Nederlands?[bewerken]

Wereldbol De voorbeelden en het perspectief in dit artikel behandelen voornamelijk Nederland en geven misschien geen wereldwijd gezichtspunt over het onderwerp weer.
Probeer dit artikel alstublieft te verbeteren aan de hand van deze tips of bediscussieer het probleem op deze overlegpagina.

Volgens mij is dat verschijnsel van rollen beschuit iets typisch Nederlands, maar ik kan er niet zo direct een "neutrale" bron van vinden, enkel zo de merken die ik hier in de supermarkt vind zoals dat spul van lu heudebert waar ik trouwens nog een nuttige pagina over gevonden denk te hebben : dieetteam's pagina over dat merk en de voedingswaarde van hun producten enzo]. Probleem is dat ik liever niet link naar "voorbeeld merken" in een artikel pagina, dus als iemand een suggestie heeft hoe dat er in kan uitgelegd worden dan zou dat zeer fijn zijn. De link van dieetteam toont een prima voorbeeld van hoe zo'n doos er uit ziet, niks 13, niks rol, gewoon 2 gestapelde plastiek verpakkingen van kleine rechthoekige droge beschuitjes.

Plus moet het tussen de betrokken voedingsproducten - Beschuit, biscuit, cracotte, geroosterd brood - niet ook in de juiste context geplaatst worden? Ik moet zeggen dat ik niet echt exact het verschil tussen deze aan mijne kleine zou kunnen uitleggen als die er naar vroeg. Heeft dat misschien te maken met variaties zoals "met zaadjes" en "met noten" en "van tarwe" enz? Dat lijkt me sterk vermits binnen 1 merk al zo'n waaier aan variaties beschikbaar zijn allemaal onder dezelfde beschuit-noemer.

En dan hebben we blijkbaar ook nog en:melba toast met daar een receptje bij waar ik niet veel slimmer van wordt; voor mij is dat gewoon geroosterd brood, zonder korstjes, onder de grill gedaan...

En over de bereiding heb ik ook nog volgende twee links :

Het viel me trouwens op dat de bestaande tekst wel heeel erg leek op die wat ik daar las...

PS: Hyfoma is naar eigen zeggen een "kennisdatabase over de productie van voedingsmiddelen", als dat niet relevant is dan weet ik het ook niet meer...in vier talen, waaronder Nederlands beschikbaar, dat is het zo ongeveer op een gouden schoteltje aanbieden. Nu nog iemand die daar een synthese van wil maken voor hier of die hun vraagt om hun teksten onder de juiste licentie vrij te geven en we hebben zeer praktische informatie. --Rygir 18 mrt 2009 07:58 (CET)

Zwieback??[bewerken]

Beschuit is duidelijk niet het zelfde als zwieback, om er naar te linken in het Engels, Duits, enz. is niet juist. Het beste zou zijn om de links te verwijderen en evt. een text hier aan het artikel toe te voegen met uitleg over vergelijkbare producten in andere Europese landen. 81.174.213.189 7 apr 2015 15:12 (CEST)