Overleg:Bloedbad van Mỹ Lai

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 6 jaar geleden door InternetArchiveBot in het onderwerp Externe links aangepast

"De drie soldaten die zich in de helikopter bevonden die de dorpelingen het leven redde kwamen later tijdens de Vietnamoorlog om, en werden lange tijd als verraders beschouwd. In 1998 werd hen alsnog postuum een medaille toegekend."

"In 1998 werd aan de drie soldaten die het My Lai-incident hadden gestopt geëerd met een medaille voor moed van het congres. Eén van de drie was al in april 1968 omgekomen, een ander stierf in januari 2006."

Als je tijdens de Vietnamoorlog omkomt kun je natuurlijk niet nog een keer in 2006 overlijden.

De eerste bewerintg is onjuist, getuige het artikel op de engelstalige wikipedia. Ik heb hem hier geschrapt. Lexw 10 dec 2006 00:12 (CET)Reageren

Het stukje "en werden lange tijd als verraders beschouwd" moet natuurlijk terug als dat historisch correct is. En in hoeverre is de engelstalige wikipedia correct ? Namen willen we. Wie zijn de drie helden ? Contoleerbare feiten willen we.

Leuk om te zien dat Wikipedia echt werkt ! :-)


~~ "Het leger mat in de tijd het succes van de operatie aan het aantal doden, omdat dit aan zou geven hoezeer de Vietcong verzwakt was. Soldaten werden door hun officieren aangemoedigd om het dodental te overdrijven om zo militair succes te veinzen, maar omdat het moeilijk was om gewapende strijders te onderscheiden van de Vietnamese burgers bestond er veelal een groot verschil tussen het officiële aantal doden en het aantal inbeslaggenomen wapens. Door deze tactiek waarbij veel onschuldige slachtoffers vielen groeiden de anti-Amerikaanse gevoelens in de regio."

Dit stuk stond in het begin en heb ik weggehaald. De ena-laatste zin klopt niet (wapens?) en de laatste zin komt uit het niets. Ook hoort het stuk niet in het begin te staan.


~~


Het artikel is slecht geschreven. Even na laten kijken door een redacteur met verstand van punten en komma's en grammatica. :-)

Het in georganiseerd militair verband plegen van oorlogsmisdaden werd ook verweten aan uit de oorlog terugkerende soldaten. Dit vergrootte de kans op een posttraumatische stressstoornis. Dit is onzin. PTSS is het gevolg van traumatiserende oorlogservaringen, niet van reacties van het thuisfront. Hoogstens zou je kunnen zeggen: a) Uit de oorlog terugkerende soldaten werden steeds vaker verantwoordelijk gehouden voor het plegen van oorlogsmisdaden, terwijl b) juist deze soldaten in toenemende mate leden aan posttraumatische stressstoornis als gevolg van hun oorlogservaringen. – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 77.166.41.102 (overleg · bijdragen) 16 mrt 2013 02:39‎

Externe links aangepast[brontekst bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 1 externe link(s) gewijzigd op Bloedbad van Mỹ Lai. Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 24 sep 2017 10:53 (CEST)Reageren