Overleg:Boeing 737

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Verschillende gegevens uit de sectie kenmerken zijn niet (meer) correct. De afmetingen kloppen niet meer en de sectie over maximum snelheid is misleidend. De tekst maakt geen onderscheid tussen IAS en TAS/Ground speed maxima. Ik heb alvast één gegeven aangepast dat absoluut niet klopte. Mmo is niet 0.76 maar wel 0.82 op de winglet versie van de 737-800. Het lijkt me aangewezen de sectie te herschrijven met specifieke data voor de Orginal, Classic en New Generation versies van de 737. Wat denken jullie hierover?

Dat lijkt me een nutteloze aanpassing.
Een maximale IAS ten eerste niet relevant omdat de IAS van het ene vliegtuig niet zonder meer met die van het andere vergeleken kan worden. Verder is de maximale IAS sterk afhankelijk van de vlieghoogte en daarom niet bruikbaar tenzij je een hele grafiek plaatst.
Een maximale GS bestaat niet omdat die maar net afhankelijk is van de hoeveelheid wind. Voor de maximale GS zou je de maximale wind op de aardbol moeten weten. Verder is een vliegtuig natuurlijk niet structureel of technisch grondsnelheid gelimiteerd.Shimmy 28 dec 2008 21:17 (CET).

ongevallen[bewerken]

De lijst van ongevallen is niet compleet, en lijkt me overbodig in dit lemma.( we hebben Lijst van vliegrampen daarvoor). Zijn er meer mensen die er zo over denken? vr groet Saschaporsche (overleg) 25 aug 2011 09:10 (CEST)

Compleet misschien niet (en dat zou vermeld mogen worden), maar hij staat me ook niet in de weg. De lijst die je noemt is niet zo handig als je geïnteresseerd bent in ongevallen met een bepaald type vliegtuig. Richard 25 aug 2011 09:40 (CEST)