Overleg:Boekverbranding

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Verzoekje[brontekst bewerken]

Ik wil graag een plaatje over de boekvberbranding in Duitsland en ik heb er ergens een zwart-wit foto gezien maar waar dat weet ik niet meer. Kan iemand die voor mij opzoeken? --Bean 19 16 aug 2004 20:02 (CEST)

Objectief en nog wat[brontekst bewerken]

– Is in de laatste zin van de intro, "Het motief voor boekverbranding komt neer op censuur op morele, religieuze en politieke gronden", de woordgroep "komt neer op" objectief te noemen c.q. objectief genoeg?
– Wordt de tekst er duidelijker op als de woordgroep "op censuur (…) gronden" vervangen wordt door "op censuur vanuit morele, religieuze en politieke overwegingen"?
Ik plaatste eerst alleen een komma, maar dat vertroebelde m.i._ DaafSpijker overleg 12 aug 2020 13:27 (CEST)

Boekenzuivering[brontekst bewerken]

Een lemma "boekenzuivering" is er nog niet. Toch is daar alle aanleiding voor, met de zuivering van de openbare bibliotheken van boeken waarin Zwarte Piet voorkomt, en daar overheen nog eens de suggestie om boeken over Jip en Janneke te verwijderen. Het lemma "boekverbranding" lijkt me hiervoor te zwaar, maar voor een nieuw lemma zou meer historische informatie nodig zijn. Heeft iemand materiaal hierover? Henk van Haandel (overleg) 21 nov 2020 11:19 (CET)