Overleg:Boogie Wonderland

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Ik heb zojuist de volgende bewering verwijderd:

Het nummer wordt beschouwd als een klassieker in het discogenre.

Het lijkt mij een gewaagde (onencyclopedische) uitspraak. Een referentie is gewenst, maar zelfs dan zou ik het eigenlijk nog weglaten, het voegt namelijk weinig toe. Vincentsc 18 mrt 2008 16:33 (CET)

Heb je uberhaupt wel eens dit nummer gehoord? Ga toch lekker naar Keane luisteren voordat je met je gepis op een wespennest begint. Celloman 18 mrt 2008 17:25 (CET)
Nogmaals, het hoort er niet bij, ik ken dit nummer wel (natuurlijk), maar dat maakt die uitspraak niet meer (of minder) encyclopedisch. Vincentsc 18 mrt 2008 18:34 (CET)
En dat bepaal jij. Ik zeg niet dat ik een kenner pur sang ben op het gebied van popmuziek, maar dit is gewoon een klassieker. Anders wordt ie niet anno 2006 in een kaskrakerfilm gebruikt. Kom met uitleg waarom deze bewering niet encyclopedisch zou zijn. Celloman 18 mrt 2008 18:40 (CET)
"Gepis op een wespennest", kan ik die gebruiken voor de Lijst van uitdrukkingen en gezegden?
Even on-topic: Ik heb niet zoveel problemen met de uitdrukking "een klassieker in het discogenre", maar je Vincents mag best om nadere onderbouwing vragen. Ik heb meer problemen met de uitdrukking "wordt beschouwd als". Dan vraag ik me meteen af: Wie beschouwt het nummer zo? Zou iemand daar nog iets voor kunnen aanvoeren? Johan Lont (voorbehoud) 18 mrt 2008 19:04 (CET)
Dat was ook slechts alles wat Gebruiker:MultichillAWB Roelzzz met deze versie deze versie wilde bewerkstelligen, maar daarna begon de bewerkingsoorlog; eigenlijk zou de pagina nu beveiligd moeten worden totdat we er uit zijn of het {feit}-sjabloon gewenst is in zo'n situatie of totdat er duidelijk is gemaakt wie het nummer zo beschouwd. - Puck 18 mrt 2008 21:03 (CET)
@Puck: Ik heb het feitsjabloon op het artikel geplakt, MultichillAWB voegde slechts de juiste datum toe. Roelzzz 18 mrt 2008 21:05 (CET)
Ik heb het verbeterd Duim omhoog Puck 18 mrt 2008 21:14 (CET)
 • Wat is een klassieker en wanneer wordt iets als een klassieker beschouwd?
  Volgens de tekst op Wikipedia is een klassieker "iets dat een alomtegenwoordig en uniek symbool is van een vergane tijd, hoofdzakelijk vanwege inherente kwaliteit of representatieve status, vaak beschouwd met gevoel van nostalgie". Direct gevolgd door: "Het gebruik van de term klassieker kan een subjectief waardeoordeel vormen". Subjectief? Het is de bedoeling dat artikelen vanuit een neutraal standpunt worden beschreven. Is het dan toch mogelijk om aan te geven dat iets een klassier is? Ik denk het wel, want in hetzelfde artikel is ook te lezen dat "in bijna alle vormen van kunst klassiekers [zijn] te vinden. Met name in films en muziek, worden werken klassiekers genoemd." Dan de vraag of Boogie Wonderland dan een klassieker genoemd mag worden. Ik denk het wel, want het "deuntje" is vele malen gebruikt in tal van nieuwe muzikale werken en films... Puck 18 mrt 2008 21:11 (CET)
Waar je naar moet zoeken is een alternatieve tekst, die
 1. een lezer die onbekend is met het discogenre direct duidelijk maakt dat dit een 'klassieker' is (even aangenomen dat het inderdaad een klassieker is)
 2. en toch puur feitelijke informatie is.
Bijvoorbeeld:
 • "Het nummer staat al 'X' jaar in bij de eerste 'n' van de 'Top 1000 aller tijden'" (iets in die trant)
  • variatie : "Het stond in die en die jaren bij de vijf hoogst genoteerde nummer van alle nummers in het discogenre in <een of andere hitlijst>"
 • of: "Volgens <toonaangevend boek over popmuziek> is dit nummer..."
 • of: "Het nummer wordt ruim 25 jaar na de release nog steeds regelmatig 1) (gedraaid/op de radio gespeeld/in discotheken ten gehore gebracht)2)"
  1) liefst met een feitelijke aanduiding van hoe regelmatig
  2weglaten wat niet van toepassing is.
Johan Lont (voorbehoud) 18 mrt 2008 22:29 (CET)
Boogie Wonderland in de Top 2000 Celloman 18 mrt 2008 22:42 (CET)
Ik citeer nog uit het artikel over EW&F op de top 2000-site: Een van de meest succesvolle R&B/funk-acts van de jaren ’70. De Amerikaanse band rond de muzikanten Maurice White, Verdine White en Philip Bailey is verantwoordelijk voor stampende funk-klassiekers als ‘September’, ‘Shining Star’, ‘Boogie Wonderland’ en ‘After The Love is Gone’. Genoeg lijkt me. Celloman 18 mrt 2008 22:45 (CET)
Celloman, de gesignaleerde 'tekortkoming' is weer prima opgelost. Johan Lont (voorbehoud) 19 mrt 2008 16:27 (CET)
Het is inderdaad prima opgelost zo, een referentie waarin het beter werd verwoord had je niet kunnen wensen! Roelzzz 19 mrt 2008 16:46 (CET)

Externe links aangepast[bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 1 externe link(s) gewijzigd op Boogie Wonderland. Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 3 sep 2017 22:29 (CEST)