Overleg:Cebu Pacific

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 14 jaar geleden door Magalhães in het onderwerp discussie over toevoeging


discussie over toevoeging[brontekst bewerken]

Op 17 mei 2009 19:49 voegde Gebruiker:Asiantraveler de volgende tekst aan het artikel toe:

"Cebu Pacific is een point-to-point vervoerder. Dit betekent dat de passagier geen rechten kan claimen als er vertragingen ontstaan die gevolgen hebben voor een aansluitende vlucht (zowel Cebu Pacific vluchten alswel andere maatschappijen) Bagage voor aansluitende vluchten (van andere vervoerders) kan niet doorgelabeld worden. Met andere woorden: men dient de bagage zelf weer in te checken bij het/de (vliegveld)Airlines waar de aansluitende vlucht gemaakt wordt. In de praktijk betekent dit dat men eerst door de emigratie- en douanediensten dient te gaan van de aansluitende vlucht. Dit betekent vaak een extra oponthoud heeft van enkele uren. Cebu Pacific staat bekend om zijn vele vertragingen dan wel annulering van vluchten (media april 2009 was circa 1/3 van de vluchten vertraagd) Het gebruik van creditcards om een vlucht te boeken bij Cebu Pacific levert vaak problemen op. Ook de wijze van valutaberekening is dubieus en riekt naar zelfverrijking van de maatschappij. De klantenservice van Cebu Pacific is zeer moeilijk bereikbaar en functioneert klant-onvriendelijk."

Ik heb deze tekst weer verwijderd om de volgende redenen (ook al kort genoemd in de bewerkingssamenvatting):

  • In principe mogen hier wikipedia geen stukken die gebaseerd zijn op eigen onderzoek geplaatst worden (ook al zijn de beweringen die gedaan worden waar). Met name de slechte ervaringen die hier genoemd en beschreven worden zijn (vermoedelijk gebaseerd) op eigen ervaringen of van verhalen van anderen. De beweringen mbt de vertragingen bijvoorbeeld zouden wel vermeld kunnen worden, maar dienen wel voorzien te zijn van een bronvermelding (bijvoorbeeld een onafhankelijk onderzoek dat ergens gepubliceerd staat of geciteerd wordt).
  • Daarnaast vind ik het de vraag of alle beweringen, nou zo vermeldenswaardig zijn voor een encyclopedie. Het lijkt me meer informatie die ik in een reisboek of reisverslag zou aantreffen (bv op wikitravel).

Samenvattend: Er mag wat mij betreft best een stukje aan het artikel over de slechte service van Cebu Pacific worden toegevoegd, maar het dient dan wel onderbouwd te worden door een betrouwbare bron en het artikel moet bovendien wel een beetje evenwichtig blijven. Magalhães 18 mei 2009 15:00 (CEST)Reageren