Overleg:Chimpansee

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Mensen slimmer dan Chimps?

Volgens de vele wetenschappelijke bevindingen moet worden geconcludeerd, dat mensen intelligenter zijn dan mensapen. Maar met name de chimpansee komt wel erg dichtbij. Zo worden ze blootgesteld aan vele testjes en opdrachten. Zo zijn er chimpansees die computerspelletjes spelen, die spreken met behulp van gebarentaal en nog vele andere menselijk trucjes doen.

Maar waaruit blijkt dan die intelligentie van de mens en wat is wijsheid? Moet het geestelijk niveau, waamee de menselijke soort zicht bezigt wel als uitgangspunt worden genomen voor dit soort intelligentietests bij andere soorten? Mischien is het de chimpansee, die op zijn beurt wijzelijk besluit om bepaalde menselijke reacties gewoonweg te weigeren. Een chimpansee in gevangenschap is mischien bereid om vele mensenlijke bezigheden over te nemen als middel tegen verveling maar het lijkt zeer onwaarschijnlijk, dat het dier met alle intentie zijn verdere leven zal wijdden aan een menselijk bestaan in onze Westerse samenleving. Verdient de mens, die als enige soort bereidt is zijn omgeving, inclussief de eigen soort, moetwillig te verzieken, deze navolging wel?

Voor mensen is het mischien vermakelijk om een chimpansee te roken, alcohol drinken of een spelletje backgammon te zien spelen.Maar mischien houden mensapen zich gewoon wijzelijk op de vlakte en 'apen' ze alleen menselijk dingen na zolang het leuk blijft. Als alternatief voor hun vrije bestaan maar zonder te hoeven meedraaien in de menselijke mallemolen. En zegt nou eerlijk. Als wij alles wat chimps doen zouden moeten 'na-apen', dan zouden we ook bedrogen uitkomen en er waarschijnlijk niets van bakken.

Ik ben met je eens dat menig chimp een hoger IQ zou kunnen hebben dan de gemiddelde voetbalsupporter of een wiki-gebruiker als waert. Maar wat wil je hier verder mee zeggen? Als je je aanmeldt kun je je stukjes ondertekenen met 4x tilde (~) dan komt je naam en tijd onder het stukje te staan. groet Aleichem 8 okt 2005 14:54 (CEST)
Zoals in de Kroeg aangegeven wordt het ten zeerste niet geapprecieerd dat er Wikipedia-gebruikers achter hun rug worden uitgescholden, Aleichem... Je hebt de gevolgen al gevoeld geloof ik? C&T aka (BM) aka s.v.e.t. {?} 9 okt 2005 12:37 (CEST).


Is er iemand die een beter cijfer kan geven voor de genetische verwantschap/percentage DNA-overeenkomst? met de referentie waar je het vandaan hebt dan graag. Bart Bart (Evanherk) 18 jun 2006 08:48 (CEST)

Externe links aangepast[bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 1 externe link(s) gewijzigd op Chimpansee. Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 28 jul 2017 19:13 (CEST)