Overleg:Chrysler Building

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 6 jaar geleden door InternetArchiveBot in het onderwerp Externe links aangepast
  Kwaliteitsbeoordeling

Het leuke van dit gebouw is dat niemand wilde erkennen dat dit het hoogste gebouw ging worden. Destijds was het onmogelijk (dacht men) een gebouw hoger te maken dan ... m (weet niet precies getal). Vanwege dat staalbouw nog niet was uitgevonden (meende ik). Chrystler Building heeft na het maken van de hoogste verdieping stuk voor stuk de 'wieldoppen' van binnen uit (!) er overheen gezet. Toen kon de wereld niet meer anders dan toegeven dat de Chr. Building inderdaad de hoogste (op dat moment) gebouw van de wereld is. Die wieldoppen (velgen) refereren natuurlijk naar het automerk waarvoor het gebouw gemaakt is. Schitterend om dat erin te verwerken!

De Building?[brontekst bewerken]

Omdat building gebouw betekent, spreken we al sinds vele decennia van het Empire State Building. We zouden het dus ook over het Chrysler Building moeten hebben. Ik denk erover om het artikel in deze zin aan te passen, maar wacht graag eerst reacties af met voor- en tegenargumenten. Wielewaal (overleg) 25 jun 2013 00:59 (CEST)Reageren

In het Nederlands zeggen we al sinds vele decennia de building zoals het in het groene boekje staat, en het is hier de gewoonte het groene boekje te volgen.
Had er in het groene boekje de of het gestaan dan zou WP:BTNI van toepassing zijn, maar nu zouden we beter het artikel over de Empire State Building verbeteren. KAdEIkE [!?] 25 jun 2013 20:31 (CEST)Reageren

Externe links aangepast[brontekst bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 4 externe link(s) gewijzigd op Chrysler Building. Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 18 jul 2017 07:35 (CEST)Reageren

Externe links aangepast[brontekst bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 1 externe link(s) gewijzigd op Chrysler Building. Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 11 nov 2017 23:20 (CET)Reageren