Naar inhoud springen

Overleg:Circus Arena

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 8 jaar geleden door Paul van der Vegt in het onderwerp Naamsverwarring

Naamsverwarring[brontekst bewerken]

Ik begrijp nu nog steeds niet hoe het nou met de namen van het circus / de circussen zit. Als ik dit artikel lees, lijkt het alsof er eerst een (oud) circus Renz is geweest; daarna is Herman herstart met Circus Arena, dat later opnieuw onder de naam (nieuw) circus Renz is doorgegaan.

Maar: Waarom zijn er dan twee aparte web sites? renz.nl en circusarena.nl dat suggereert dat er op dit moment twee aparte circussen bestaan, en dat het dus niet één en hetzelfde circus is dat af en toe van naam is veranderd. Wie legt dat verschil beter uit?

Ander puntje: Als ik kijk op Circus Herman Renz dan lees ik daar dat Arnold het circus omdoopte tot RENZ, wat een afkorting is voor "Ras Echte Nederlandse Zwervers". Dus schreef ik dat ook in het lemma Arnold van der Vegt ... uhm, nee, op Arnoldus Nicolaas van der Vegt. Maar dat werd door Saaisnaai meteen weer verwijderd, dus kennelijk klopt dat niet. In plaats daarvan schreef hij op dat lemma 'Het grote Duitse Circus Renz was door een faillissement in 1899 opgehouden te bestaan'. Kennelijk hebben er in totaal dus drie circussen Renz bestaan!? Moet er dan ook niet een apart lemma komen over het oude Duitse circus Renz?
Ik heb Saaisnaai op zijn OP gevraagd hoe dat zit. Erik Wannee (overleg) 17 feb 2012 00:09 (CET)Reageren

Beste Erik, Circus Arena heeft niets te maken met Circus Herman Renz ik begrijp ook totaal niet waarom circus Arena doorverwijst naar Circus Herman Renz. groet Paul van der Vegt 21 okt 2015 13:21 (CEST)Reageren