Overleg:Dakloosheid

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Waar slaat die laatste alinea op? Kan dit weggehaald worden? – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 82.148.218.68 (overleg · bijdragen)

Uitgevoerd Uitgevoerd - Bedankt voor uw melding. Met vriendelijke groet, Ken123|overleg 7 nov 2007 17:39 (CET)[reageer]

Aantal daklozen[brontekst bewerken]

Het kopje 'Aantal daklozen' praat over schattingen, maar verwijst naar geen enkele; daarmee wordt dit kopje vrij zinloos.

Het CBS schijnt cijfers te hebben (http://nos.nl/nieuwsuur/artikel/2090416-forse-groei-aantal-daklozen-in-nederland.html), maar op het moment dat ik dit tik, ligt de site van het CBS op z'n gat.

OhReally (overleg) 5 nov 2016 14:55 (CET)[reageer]

Kwalitatief taalgebruik[brontekst bewerken]

Onder het kopje 'Hulpcentra' staat aangegeven dat hulpcentra vanuit de overheid een betere optie zijn. Dit is niet onderbouwd, en de enige bron in het desbetreffende stukje bestaat uit een bron naar hulpcentra in Amersfoort. Zonder onderbouwing kan je geen rangordes geven in dit geval, dus het woordje "betere" zou vervangen kunnen worden door een objectiever woord.– De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 85.145.18.21 (overleg · bijdragen)

Uitgevoerd Uitgevoerd - MatthijsWiki (overleg) 13 feb 2017 09:29 (CET)[reageer]

Daklozenhulp en -opvang in Frankrijk[brontekst bewerken]

Frankrijk heeft een behoorlijk goed georganiseerd systeem voor hulp aan, en opvang van, daklozen. Zo heeft iedere dakloze recht op een postadres, en daarmee bijvoorbeeld ook op een bankrekening (met beperkte rechten) en een telefoon. Ook heeft iedere dakloze (mits hij kan aantonen dat hij tenminste 3 maanden in Frankrijk is) recht op een door de staat betaalde ziektekostenverzekering. Verder is er een gratis nationaal noodnummer (115) dat iedere dakloze kan bellen om onderdak voor de nacht te vinden; iedere grotere plaats heeft teminste een paar bedden constant beschikbaar voor de noodopvang (helaas is in de grote steden de vraag vaak wel groter dan het aanbod).

Aangezien ik geen stukjesschrijver ben, ben ik niet de aangewezen persoon om daar iets over te schrijven. Bovendien vind ik het lastig om te bepalen of een stuk over daklozenopvang in Frankrijk een plek moet hebben op de nederlandstalige Wikipedia. Maar als dit interessant genoeg is voor deze pagina, en iemand bereid is het verhaaltje vorm te geven, kan ik de gegevens leveren (ik heb hier zelf gebruik van gemaakt).

OhReally (overleg) 18 apr 2017 23:32 (CEST)[reageer]

Externe links aangepast[brontekst bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 1 externe link(s) gewijzigd op Dakloze. Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 5 sep 2017 00:11 (CEST)[reageer]

Etymologie clochard[brontekst bewerken]

In de Halles in Parijs werd om vier uur een klok geluid. Dan mochten zwervers naar binnen om wat was weggegooid en achtergelaten te verzamelen. Klok > Cloche > Clochard. Maarten van Thiel.