Naar inhoud springen

Overleg:Door Turkije bezette gebieden

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 9 dagen geleden door AltaicWarrior in het onderwerp Propaganda

Propaganda[brontekst bewerken]

Dit artikel lijkt me eerder propaganda dan informatievoorziening. Dat is al te merken aan het feit dat er geen soortgelijk artikel bestaat in welke taal dan ook en in de Nederlandstalige wiki ook nauwelijks soortgelijke artikelen zijn. Alleen Israël heeft een soortgelijk artikel en dat heeft significant meer inhoud en is relevanter.

Landen als Rusland, die door de jaren heen constant gebieden heeft bezet (Zuid-Ossetië, Abchazië, Nagorno-Karabach, Donetsbekken, Krim) heeft geen soortgelijk artikel. Frankrijk, wat door velen wordt beschuldigd van gebieden bezetten (Nieuw-Caledonië, Corsica). Of de VS met de bezetting van Irak, Afghanistan en Syrië. Of Marokko (Westelijke Sahara). Aangezien alleen Turkije een dergelijke pagina heeft, baart bij mij vragen over of dit propaganda is of niet. Los van het feit of het gaat om een bezetting of niet, is dit erg selectief.

Daarom stel ik voor om deze pagina te verwijderen, of op z'n minst (net als de Engelstalige wiki) te verwijzen naar de aanwezigheid van de Turkse strijdkrachten in Noord-Cyprus en het noorden van Syrië. AltaicWarrior (overleg) 12 jun 2024 20:10 (CEST)Reageren