Overleg:Essent

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 2 jaar geleden door Valhallasw-toolserver-botje in het onderwerp Referenties gevonden in artikelgeschiedenis

Ik heb een grondige wijziging in de teksten en de structuur van de Essent-pagina doorgevoerd. Nieuws en dieptepunten uit 2004 waren achterhaald en heb ik verwijderd.Martijnmureau 30 dec 2005 10:22 (CET)Reageren

Netjes dat je de verwijdering meldt. Maar het artikel lijkt nu op een officieel stuk van de Essent directie. Het wegcensureren van hoogte en dieptepunten ben ik het niet mee eens. Het is een deel van de onafhankelijke geschiedsschrijving. Daarom teruggeplaatst. Ik twijfel aan de objectiviteit van de rest. "Missie" bijv. is een interne mening van een bedrijf over zichzelf, dat hoort niet in een encyclopedie. Met vriendelijke groet, Pieter1..overleg.. 30 dec 2005 10:34 (CET)Reageren
De Missie hier neergezet. Ik vind dat het niet in het artikel hoort. Overigens alle waardering voor je andere wijzigingen, waaronder directie etc! Met vriendelijke groet, Pieter1..overleg.. 30 dec 2005 10:48 (CET)Reageren
Reden om de missie en doelstellingen in de tekst op te nemen is dat het namelijk iets zegt over de cultuur van het bedrijf en onderscheidt het van andere energiebedrijven. Vanuit "encyclopisch" oogpunt ga ik met je mee; de objectiviteit dient bewaart te worden en de indruk kan ontstaan dat het stuk daarmee subjectief is geschreven.Martijnmureau 30 dec 2005 11:10 (CET)Reageren



Missie en doelstellingen[brontekst bewerken]

Missie[brontekst bewerken]

“Essent is een energiebedrijf. Zij neemt de belangen van klanten, aandeelhouders en medewerkers tot uitgangspunt bij haar bedrijfsvoering. Klanten mogen rekenen op een betrouwbare energievoorziening met een hoog serviceniveau, een oplossingsgerichte behandeling en een redelijke prijs.

Essent handelt - met oog voor ontwikkelingen in de samenleving - als een toonaangevende, internationale en zelfstandige onderneming, die met alle activiteiten waardegroei levert aan haar aandeelhouders. Medewerkers mogen rekenen op een inspirerende en veilige werkomgeving en een appèl op hun persoonlijke verantwoordelijkheid.”


Algemene en Financiële doelstellingen[brontekst bewerken]

Essent heeft de intentie uitgesproken om op middellange termijn tot de top-5 van haar peer-group in Noordwest-Europa te behoren, gemeten naar klanttevredenheid en bedrijfsresultaten. Deze positie wil de onderneming bereiken met behoud van haar zelfstandigheid en identiteit, haar financiële positie en een evenwichtig samengestelde activiteitenportefeuille. De belangrijkste financiële doelstellingen van Essent zijn:

  • Gearing lager dan 50%;
  • Rentedekking 7,5 x;
  • Aandeel langlopende schulden in totale schulden ten minste 75%.


Strategie korte termijn[brontekst bewerken]

De korte termijn doelstelling van Essent is het realiseren van groei met behulp van haar bestaande producten en diensten. Essent heeft de visie dat het bedrijf actief is op een markt met nauwelijks te onderscheiden massaproducten. De sleutelwoorden die Essent hierbij toepast om de gewenste groei te realiseren zijn ‘’Operational Excelence’’. Operational Excelence komt neer op “doe de dingen en doe ze in 1 keer goed”.


Strategie middellange termijn[brontekst bewerken]

De middellange termijn doelstelling van Essent is het uitbreiden van haar producten-marktcombinatie in Nederland, België en Duitsland. Volgens Essent is flexibiliteit in een geliberaliseerde energiemarkt van toenemend belang. Essent heeft zich daarom voorgenomen om te groeien in gasopslag en om de flexibele capaciteit van het productiepark uit te breiden. Hiermee vergroot Essent haar mogelijkheden om wijzigingen in de marktvraag op te vangen, waardoor zij haar positie in de totale energiewaardeketen verder kan optimaliseren. Hiernaast heeft Essent de ambitie haar biomassaproductiecapaciteit te vergroten en haar windportefeuille in Nederland en Duitsland uit te breiden.


Strategie lange termijn[brontekst bewerken]

De lange termijn doelstelling van Essent is het waarborgen van de eigen identiteit en haar eigen zelfstandigheid. Essent streeft dit na door het zoeken van samenwerking met andere energiebedrijven in Noordwest-Europa. Naast een solide financiële ontwikkeling, zijn de criteria die Essent hierbij aanlegt klantgerichtheid, alsmede een strategische en culturele fit.


Bedrijfscode[brontekst bewerken]

Essent verwacht van haar medewerkers en van haar zakelijke relaties dat zij hun handelen toetsen aan de verantwoordelijkheden en gedragsregels, zoals die zijn vastgelegd in haar bedrijfscode. Samengevat luiden deze als volgt:

Verantwoordelijkheden Essent

  • Onze klanten kunnen altijd op ons vertrouwen.
  • Wij bieden onze aandeelhouders een optimale waardeontwikkeling.
  • Onze medewerkers mogen rekenen op respect en vertrouwen.
  • Wij tonen onze maatschappelijke verantwoordelijkheid.

De handelwijze van Essent

  • Wij handelen integer.
  • Wij zorgen voor een gezonde en veilige werkomgeving.
  • Wij dragen zorg voor een zorgvuldig ondernemingsbestuur.
  • Wij staan voor vrij ondernemerschap en eerlijke concurrentie.
  • Wij stellen aan onze zakelijke relaties dezelfde eisen als aan onszelf.

Door naleving van deze bedrijfscode te bevorderen, wil Essent tevens invulling geven aan haar kernwaarden: openheid, effectiviteit en gedrevenheid.

Externe links aangepast[brontekst bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 1 externe link(s) gewijzigd op Essent. Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 5 sep 2017 14:00 (CEST)Reageren

Externe links aangepast[brontekst bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 1 externe link(s) gewijzigd op Essent. Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 23 jul 2018 01:48 (CEST)Reageren

Referenties gevonden in artikelgeschiedenis[brontekst bewerken]

Hallo medebewerkers,

Om de kwaliteit van bronvermeldingen binnen Wikipedia te verbeteren hebben we gekeken of er in de artikelgeschiedenis van dit artikel links naar externe webpagina's of naar andere wikis staan. In het verleden werd veel gebruik gemaakt van deze optie om de bron van een bewerking aan te geven, maar tegenwoordig worden bronnen meestal in het artikel zelf getoond. Het zou dus kunnen dat in de geschiedenis waardevolle bronnen staan die in het artikel zelf kunnen worden meegenomen.

Meer informatie over dit project is terug te vinden in de FAQ.

In de artikelgeschiedenis van Essent zijn de volgende bewerkingen gevonden:

Zouden jullie kunnen kijken of deze links geschikt zijn om in de bronvermelding in het artikel mee te nemen? Bij voorbaat dank.

Groet, Valhallasw-toolserver-botje (overleg) 29 mrt 2022 07:12 (CEST)Reageren

Als de bovenstaande bronnen zijn bekeken dan kan deze melding worden verwijderd. Als een lege overlegpagina overblijft dan kan deze met {{nuweg|afgehandelde botmelding}} voor verwijdering worden aangedragen.