Overleg:Ferriet (magneet)

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 9 jaar geleden door Sietske in het onderwerp Splitsen?

(verplaatst vanaf Overleg gebruiker:Caseman)
hoi,

Ik zag plaatjes bij het onderwerk over ferriet staan van u, ik snap nog niet helemaal hoe dit werkt, maar heeft u dit onderwerp ook geschreven? zo ja, heeft u dan een antwoord om mijn vraag: als een vga kabel een ferriet filter heeft dan heeft hij betere kwaliteit, maar maakt het dan nog verschil tussen de ene en de ander kabel? of is het genoeg als het een ferriet filter heeft? ik vraag dit omdat ik ferriet kabel van 15 euro en van 50 euro zie, ik vraag mij af of deze van 15 euro ook goed genoeg zijn, aangezien ik er een nodig heb van 10 meter, en over zon afstand kan er natuurlijk snel storing optreden... als u reactie zou kunnen geven aan mij op het mail adres info@webhostingvolgensbartjes.be zou mooi zijn, alvast bedankt! (of als iemand anders het weet, mag die natuurlijk ook antwoorden!)

M.v.g, Bart Huisman

Hoi Bart,
Ik zal mijn reactie hier maar geven, dan heeft de rest van de wereld er misschien ook nog wat aan. De ferrietkralen op kabels dienen voornamelijk voor het onderdrukken van hoogfrequente storingen, en werken dus enigszins als laagdoorlaatfilter. Er zijn echter nog veel meer factoren die de kwaliteit van een kabel kunnen bepalen, of een dure of goedkope nodig is hangt van de toepassing af. In de meeste gevallen volstaat voor digitale toepassingen de goedkoopste kabel die aan de eisen voldoet, voor analoge toepassingen kan het zinvol zijn wat meer geld uit te geven (hoewel daar ook grenzen zijn tussen "zinvol" en hoe duurder hoe gekker, bijvoorbeeld een kabel voor een mp3-speler van tientallen euro's per meter). VGA is ook analoog en nog behoorlijk hoogfrequent ook (= moeilijk), 10 meter is daar een afstand die vaak al merkbare storingen in beeld geeft (schaduwranden enz.) Persoonlijk zou ik hier voor de beste kabel gaan (meestal de dikste!), en aan de leverancier vragen of hij omgeruild mag worden als hij toch niet voldoet.
groet, Caseman 10 mei 2006 16:58 (CEST)Reageren


Oke, bedankt!

Verwijderingsnominatie van o.a. Afbeelding:Ferriet_en_perliet.jpg[brontekst bewerken]

Eén of meerdere afbeeldingen die gebruikt worden op deze pagina of overlegpagina, zijn genomineerd voor verwijdering. Het gaat om Afbeelding:Ferriet_en_perliet.jpg en Afbeelding:Ijzer-koolstofdiagram.gif, zie Wikipedia:Te verwijderen afbeeldingen/Toegevoegd 20090326. --E85Bot 27 mrt 2009 02:27 (CET)Reageren

Splitsen?[brontekst bewerken]

Dit onderwerp gaat zowel over ferriet als special materiaalvorm van ijzer, als over "technisch ferriet". (het laatste neemt het grootste deel in beslag. In de meeste buitenlandse wikipedia's worden deze onderwerpen gescheiden behandeld. Dus via desambiguerings pagina doorverwijzen naar gescheiden onderwerpen? NB Ik heb zelf een aanvulling op het "technische ferriet" geschreven.

gerben49 10 jun 2009 10:21 (CEST)Reageren

Je gaat dit waarschijnlijk toch niet meer lezen, maar ik constateer hetzelfde. Ik zal een splitsing maken. Sietske | Reageren? 29 mei 2014 20:04 (CEST)Reageren