Overleg:Gas

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Volgens mij horen op een doorverwijspagina slechts verwezen te worden naar pagina's die qua naam erg op elkaar lijken. In het geval van gas, lijkt het me niet, dat we moeten verwijzen naar allerlei bekende gassen. M.vr.gr. brimz 3 jan 2009 21:07 (CET)

Van Wikipedia:Doorverwijspagina haal ik: «waarin wordt doorverwezen naar verschillende betekenissen en gebruiksmogelijkheden van een term». Ik weet niet wat de situatie in België is, maar tenzij 3-kwart van de bevolking "Gas" zegt als ze propaangas en Butaangas bedoelen lijkt het mij niet zinvol deze te vermelden. Er zullen immers ook mensen zijn die spreken van methaangas (moerasgas) en ethaangas. De belangrijkste termen die direct met "gas" worden aangesproken horen hierop te staan, niet álle woorden met achtervoegsel ~gas. nl:Mark W (Mwpnl) ¦ talk 3 jan 2009 21:25 (CET)
Mijn mening: Het gas waar hier de CV ketel op gestookt wordt, het campinggas van de barbeque en het LPG gas waar auto's op rijden noem ik en volgens mij meerdere mensen met mij, allemaal gewoon "gas", ook al zijn dat zover ik begrepen heb, weer heel verschillende soorten gas. Die zouden hier mijn inziens dan ook wel genoemd mogen/moeten worden. Maar dan zijn er nog andere gassen zoals freon en neon, helium en waarschijnlijk vele anderen die gewoon onder hun eigen naam bekend zijn. Die horen hier dan ook niet thuis. LeeGer 3 jan 2009 22:15 (CET)

Gas in België is naar mijn Belgisch weten in de eerste plaats butaangas en propaangas. Vergeet niet dat aardgas Nederlands is. Wij stoken met stookolie en recent nu ook met Algerijns en Russisch aardgas. Mijn geburen liggen met een propaan tank in de tuin. Ikzelf gebruik propaan voor mijn gasBBQ en mijn terrasverwarmer. Geen aardgas!!!!!!!!!!!!!!!!!!


mvg Roland Goossens (3 tildes) – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Roland Goossens (overleg · bijdragen)

Beste Ronald, Bdijkstra heeft zojuist een prachtige aanpassing gedaan aan de doorverwijspagina waarmee ik in ieder geval goed kan leven.
Het is uiteraard onnodig om teksten op Wikipedia te voorzien van uitroeptekens, en achttien uitroeptekens is wel erg veel van het goede. Op Wikipedia laten we ons over het algemeen overtuigen op basis van argumenten en niet op basis van uitroeptekens. Groet, nl:Mark W (Mwpnl) ¦ talk 3 jan 2009 22:26 (CET) P.s. onderteken met vier tildes (~~~~) om automatisch een link naar je gebruikerspagina achter te laten.
Ik ben akkoord met de huidige versie van BDijkstra lol @ darmgas M.vr.gr. brimz 3 jan 2009 22:52 (CET)
Wat heerlijk! Consensus zonder bewerkingsconflicten en oorlogsverklaringen. nl:Mark W (Mwpnl) ¦ talk 3 jan 2009 23:04 (CET)