Overleg:Giftigheid

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Wat is de meerwaarde van dit artikel boven vergif? Bart (Evanherk) 29 okt 2007 14:02 (CET)[reageer]

Je zou kunnen stellen dat dit artikel gaat over zaken als
  • het kwantitatieve aspect (dosis-effectrelatie)
  • giftigheid als een van de risico-aspecten van stoffen (denk aan gevaarsklassen: explosief, licht ontvlambaar, brandbevorderend, giftigheid (acuut/chronisch etc.), milieu, biohazard, radioactiviteit...)
  • bepalingsmethoden voor giftigheid
Het artikel vergif gaat dan meer over algemene aspecten, waarbij bovengenoemde aspecten aangestipt worden, maar met een link erbij "Voor het hoofdartikel over dit onderwerp, zie Giftigheid".
Je zou het ook zo kunnen opvatten, dat Vergif in de eerste plaats gaat over stoffen die als vergif bedoeld zijn (zoals rattengif en andere pesticiden), en dat dit artikel Giftigheid gaat over giftigheid als risico-aspect, dus ook van stoffen die niet als vergif bedoeld zijn (zoals schoonmaakmiddelen).
De Engelse en Duitse wikipedia's maken hetzelfde onderscheid (PoisonToxicity en GiftToxizität).
Er is echter wel een enorme overlap tussen het onderwerp Vergif en Giftigheid, zodat er ook wel iets voor te zeggen is om ze samen te voegen. Johan Lont (voorbehoud) 29 okt 2007 15:22 (CET)[reageer]

Ik ben het met al je beweringen eens. Ik denk zelf dat er wel een plaats is voor twee artikelen maar dan moeten ze wel wat meer worden ontward om duplicatie van informatie te vermijden. Bart (Evanherk) 29 okt 2007 15:52 (CET)[reageer]