Overleg:Glanerbrug

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Joppiesaaus[brontekst bewerken]

Is die opmerking over de Joppiesaus nu echt nodig?

Ten eerste kan het wel zijn dat dat spul in G. is uitgevonden, maar bekend is G. daardoor echt niet. Ten tweede is de zin niet in fatsoenlijk Nederlands gesteld. Wie is er nu bedoeld met 'hun', waar verwijst dat naar?

Het lijkt me dat hier een plaatselijke horecaondernemer probeert reclame voor zijn sausje te maken. – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Grensganger (overleg · bijdragen)

Inwoneraantal/Finkers[brontekst bewerken]

Inwonersaantal klopt helemaal niet. Glanerbrug telt ongeveer 8000 inwoners, (alhoewel het verdeeld is in wijken van Enschede en je het eigelijk ook geografisch gezien bij Enschede moet betrekken). De rest zijn uitbreidingswijken van de Stad Enschede. Daarvan licht hooguit een klein gedeelte op (voormalig) Glanerbrugs (dorps)gebied, de rest (Eekmaat Oikos ed) worden getypeerd als staduitbreidingswijken van Enschede Stad niet liggend op 'glanerbrugs dorpsgrondgebied' dus deze horen bij de Stad Enschede.

Verder vind ik de opmerking van de heer Finkers niet vernoemingswaardig op wikipedea. Deze onterechte kortzichtige humorloze grap (net als andere opmerkingen van deze buitenstaander) heeft het imago van het (voormalige) grensdorp ernstig geschaad.

PH, 20-07-2009 – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 82.75.185.207 (overleg · bijdragen)

Wat betreft het aantal inwoners heb ik in ieder geval gelinkt naar de correcte staat van het CBS, daarin wordt onder wijk 08 van Enschede het bevolkingsaantal van Glanerbrug en omgeving weergegeven (dat is dus inderdaad meer dan Glanerbrug alleen). Maar goed de link maakt dat wel duidelijk. Een ander inwoneraantal mag, mist daar een even betrouwbare referentie voor gegeven kan worden.
De humor van Finkers kan je al dan niet waarderen. Maar het is ontegenzeggelijk waar, dat Glanerbrug daar een deel van haar naamsbekendheid door heeft gekregen in de rest van Nederland. Wellicht voor de inwoners zelf minder leuk, maar dat geldt voor iedere zaak, die door een bekende cabarettier in het 'zonnetje' wordt gezet.
Tot slot, zou je je bijdragen op overlegpagina's willen afsluiten met ~~~~ of door te klikken op het symbooltje met de handtekening, dan is voor iedereen duidelijk, wie, wanneer, welke bijdrage heeft geplaatst. Met vr. groet, Gouwenaar 20 jul 2009 16:08 (CEST)[reageer]

Het lijkt mij overduidelijk uit de onderstaande linken dat Glanerbrug verdeeld is in wijken van Enschede, vallend onder Stadsdeel Oost, en derhalven bij Enschede Stad moeten worden opgeteld. De dorpen Boekelo en Lonneker worden wel omschreven als aparte (dorpskernen) en zo gezien.

www.enschede-stad.nl/projecten.php?project=Eschmarke nl.wikipedia.org/wiki/De_Eschmarke nl.wikipedia.org/wiki/Wijken_en_buurten_in_Enschede 82.75.187.111 24 jul 2009 14:54 (CEST)[reageer]

Deze discussie speelt ook op de Enschede:Overleg pagina, lijkt mij duidelijk dat de huidige cijfers bij het dorp en de stad niet kloppen, doordat de nieuwbouwwijken van Enschede nu bij Glanerbrug worden geteld, terwijl dit niet aansluit bij de realiteit. DaMastah (overleg) 27 sep 2012 10:40 (CEST)[reageer]

Externe links aangepast[brontekst bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 1 externe link(s) gewijzigd op Glanerbrug. Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 6 sep 2017 01:08 (CEST)[reageer]