Overleg:Gotthardpas

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Geschiedenis na 1962[bewerken]

De laatste 2 alinea's beschrijven de geschiedenis rondom de pas tot en met 1962. Maar daarna kan toch nog vervolgd worden met nieuwere ontwikkelingen. In ieder geval lijken me de bouw/openstelling van de wegtunnel en de bouw/openstelling van de basistunnel logischerwijs (aansluitend bij de wel vermeldde bouw/openstelling eerste spoortunnel) te worden vermeld.VanuitVoorburg (overleg) 19 okt 2017 14:43 (CEST)

Lokale begrippen[bewerken]

Momenteel ben ik druk bezig met dit stuk meer informatief te maken voor de gemiddelde Wikipedia-lezen en/of gebruiker (dus eigenlijk voor in principe iedereen) in België en Nederland. Het is wel een uitdaging want dit stuk stond vol met lokale (niet Nederlandstalige) begrippen. Graag allemaal een beetje bedenken voor welke doelgroep je schrijft en dus in ieder geval geen woorden als Bund gebruiken of alleen een naam als het over een bergkloof of een tunnel blijkt te gaan. Sowieso moet je denk ik ook uitkijken met al teveel lokale geografische namen.VanuitVoorburg (overleg) 18 nov 2017 17:05 (CET)

Inmiddels heb ik de wat mysterieuze achtergrond van een stuk van dit artikel in zekere zin ontdekt, namelijk het chronologische overzicht. Dit blijkt gewoon een-op-een overgenomen te zijn geweest van mogelijk deze internet-pagina Loewen-hospental.ch. Volgens mij is dat absoluut niet de bedoeling!

Of het trouwens toen die pagina was is weer de vraag want vanaf die pagina wordt weer doorverwezen naar Gotthard-strassentunnel.ch als bron, maar als ik daar naartoe ga is de tekst daarop helemaal niet (meer?) te vinden.

Hoe dan ook misschien is het na al mijn bewerkingen niet zo'n probleem meer dat het overnemen van een hele tekst en alleen (op een niet hele goede manier) vertalen was gedaan en ik heb de pagina Loewen-hospental.ch nu ook als bron toegevoegd.VanuitVoorburg (overleg) 20 nov 2017 15:26 (CET)

Externe links aangepast[bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 1 externe link(s) gewijzigd op Gotthardpas. Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 21 nov 2017 14:51 (CET)