Overleg:Groningers

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Bommenberend, Rampjaar 16?[brontekst bewerken]

In het hoofdstuk "Cultuur" staat: "in het rampjaar 16". Wat is daar mee bedoeld?

MaEr 9 dec 2006 18:01 (CET)[reageer]

Er misten 2 cijfers en een punt, zijn nu toegevoegd. Gruna 1 20 jan 2007 14:17 (CET)[reageer]

Dé echte Groningers[brontekst bewerken]

Een paar referenties zou niet misstaan bij dit subjectieve stuk. Wat erover te zeggen is: Groningers bestaan niet echt nee, echter alleen Ommelanders waren Friezen, Groningers zijn Nedersaksen. Het mag dan zo zijn dat na de reductie van Groningen in 1594 de Ommelanden voor het gemak maar naar de stad zijn genoemd, vanuit historisch perspectief zijn alleen stad-Groningers de échte Groningers, als die zouden bestaan.

Meer: H.A. Kramer; Stad en Lande tijdens de Bataafse Republiek – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 94.212.50.182 (overleg · bijdragen) 24 dec 2011 19:06‎ PS: Wil je voortaan alsjeblieft op overlegpagina's ondertekenen met vier tildes (~~~~)? Er wordt dan automatisch een link naar je gebruikerspagina geplaatst.

vanuit “historisch” perspectief zou dan geen enkel volk bestaan. Slaat niet echt ergens op allemaal. Iedere ethnische groep is op een gegeven moment ontstaan uit eerdere. Opmerkingen over wat echt en niet echt is zijn dan ook een beetje flauw. Gerard von Hebel (overleg) 11 okt 2019 18:11 (CEST)[reageer]
ik denk dat het nodig is om deze tekst (en het kopje) wat encyclopedischer te maken en de oordelen over wat wel en niet “echt” zou zijn vanuit zogenaamd “historisch perspectief” aan te passen. Het lijkt nu een beetje op een contrapunt tegen bepaalde opvattingen en dat is niet de bedoeling. Ik ga daar in de komende week even mee bezig. Gerard von Hebel (overleg) 11 okt 2019 21:37 (CEST)[reageer]

Externe links aangepast[brontekst bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 1 externe link(s) gewijzigd op Groningers. Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 4 dec 2019 05:08 (CET)[reageer]