Overleg:Haar (zoogdier)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Die link naar dat haarwonder mag er van mij wel uit. Het grijs worden speelt een te grote rol in het stuk.


Wit haar[bewerken]

Er staat dat mensen grijze (kleurloze) haren krijgen, maar hoe zit het dan met mensen die witte haren krijgen?

Hans-Peter 23 jun 2006 14:12 (CEST)

Volgens mij zit het zo: grijs haar komt door witte haren, gemengd met haren die nog kleur hebben, terwijl wit haar komt omdat de persoon in kwestie alleen nog witte haren heeft. Ik kan me wel vergissen... Homeros 29 29 jun 2006 13:55 (CEST)

gemaakt[bewerken]

weet er eimand van wat haar gemaakt is? ik heb eens horen vertellen dat het gestold bloed is maak ik ben daar niet echt zeker van.

ik dacht van hoorn. EdoOverleg
zie keratine en haar (zoogdier).Rasbak 12 dec 2007 09:54 (CET)

zwart-afrikaan[bewerken]

ik zou het zeeer vriendelijk en persoonlijk aangenamer vinden als het woord "neger" vervangen wordt met bijvoorbeeld zuid- of zwart-afrikaan!!! Op voorhand bedankt.

Zwart-Afrikaan[bewerken]

Mij stoorde dit ook meteen toen ik het las! Hopelijk stond het er niet wegens racistische redenen maar door onoplettendheid. In ieder geval, het was inderdaad vrij ongepast.

Je kan het blijkbaar zelf veranderen als je bent ingelogd, dat heb ik nu gedaan.

Skaya

De haarwortel[bewerken]

Mij is iets niet duidelijk:

Haar volgt 10 (tot 12 keer) de volgende cyclus: anageen, catageen, telogeen. Aan het begin van de anagene fase groeit er een nieuwe haarwortel. Later wordt gezegd dat er uit dezelfde haarwortel 10 tot 12 haren kunnen groeien. Dit is in tegenspraak met elkaar, of er wordt 10 keer een nieuwe wortel gemaakt of er kunnen 10 haren uit dezelfde wortel groeien. Ik ben een leek op dit gebied, maar kan het zijn dat er in 1 van de gevallen het haarzakje bedoeld wordt?

Victor vd wolf (overleg) 17 dec 2013 22:03 (CET)

Externe links aangepast[bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 2 externe link(s) gewijzigd op Haar (zoogdier). Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 6 sep 2017 04:55 (CEST)