Overleg:Haspengouw

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Oud overleg[bewerken]

Een flink stuk van de provincie Luik is eveneens toe te wijzen aan Haspengouw. Alleen kan ik niet zo snel verzinnen over welk gebied het dan wel gaat, de begrenzing bedoel ik dan. En ik mis de tijd om dat op te zoeken. Als iemand er dus de moeite wil voor doen... Groetjes, Hogersluys 13 apr 2004 00:00 (CEST)

De externe links werken niet, ge kunt ze beter wissen


Naam[bewerken]

Zie de discussie over het gebruik van de Nederlandse naam ipv de Franstalige naam op Wikipedia:Spellinggids/Belgische plaatsnamen/Discussie – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Kalhorn (overleg · bijdragen)

Samenvoegen "Vochtig-Haspengouw" ?[bewerken]

Er is ook een lemma Vochtig-Haspengouw. Daarin staat ongeveer dezelfde informatie als hier onder het paragraafje #Vochtig-Haspengouw. Is het niet voor de hand liggend om dit samen te voegen?
Zie ook Overleg:Vochtig-Haspengouw.

Overigens: wat is de correcte schrijfwijze? "Vochtig-Haspengouw" of "Vochtig Haspengouw"?

groet, Dick Bos (overleg) 31 dec 2013 12:42 (CET)

Toscane[bewerken]

Dat Haspengouw landschappelijk erg zou lijken op Toscane, lijkt me niet bijzonder aannemelijk. Bronnen en argumenten worden voor deze boude bewering dan ook niet gegeven. Ik ben in beide streken geweest, maar ze lijken in de verste verte niet op elkaar. Ik heb het daarom weggehaald. Fred (overleg) 24 nov 2017 19:00 (CET)