Overleg:Hoefverzorging

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Rotstraal[bewerken]

Rotstraal is een aandoening waardoor het ammoniak van in de urine van de paarden de straal aantast. Je hoort verschillende mensen zeggen dat je bepaalde producten moet gebruiken. Dit is niet correct het beste doe je water in een beker en doe je er isobethadine bij. Deze spuit je met lichte druk tegen de straal dit herhaal je tot de rotstraal is verdwenen. Waardoor werkt dit ? Doordat het water de ammoniak neutraliseert en de isobethadine ontsmet het reeds aangetaste deel. – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 78.21.254.122 (overleg · bijdragen) 18 nov 2009 23:35

Deze pagina is ook voor anatomisch en fysiologisch onderlegde leken nauwelijks te lezen door de opsomming van vreemde termen die niet worden uitgelegd of in enige context geplaatst. Ik ga proberen hem wat te verbeteren en zou daarbij graag hulp van mensen hebben die veel van paarden weten. Liefst een dierenarts. Bart (Evanherk) 26 sep 2010 16:46 (CEST)

Anatomie van de hoef[bewerken]

Ik wilde eigenlijk eerst de anatomie naar een nieuw artikel overplaatsen over de paardenhoef, maar ik twijfel of het stuk over de anatomie over een hoef in het algemeen gaat of over de paardenhoef (gezien de vele termen en cijfertjes). Ik vind niet dat anatomie in een artikel hoort over hoefverzorging dus zou het mooi zijn als dit naar of een artikel paardenhoef zou kunnen (indien het over een paardenhoef gaat) of naar het artikel hoef (dier) als het over de hoef in het algemeen gaat. Hopelijk kan iemand duidelijkheid scheppen want het lijkt me ook niet de bedoeling dat een lezer moet twijfelen of dit stuk over de anatomie nu over de paardenhoef gaat of over de hoef in het algemeen. Met vriendelijke groeten Coldbolt Coldbolt (O/B) 27 feb 2015 14:19 (CET)