Overleg:Hoge-temperatuurelektrolyse

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

In de figuur bij het artikel zijn de kathode en anode verkeerd aangegeven, dwz verwisseld. Bij elektrolyse is de negatieve elektrode de kathode. Hieraan ontstaat waterstof. Aan de positieve elektrode, de anode, ontstaat zuurstof.

Bij een stroomleverende cel is het juist andersom, daar is de negatieve elektrode de anode en de positieve elektrode de kathode. Het veelgebruikte ezelsbruggetje KNAP (Kathode Negatief Anode Positief) geldt dus alleen voor een elektrolyse.

R.Jakobs

Waar komt het vuur vandaan wanneer men de aangelegde spanning verhoogd?[brontekst bewerken]

Waar komt het vuur vandaan wanneer men de aangelegde spanning verhoogd? Het onstaat onderwater en meestal aan de anode. Ik heb er weinig hoop op dat er vanuit Nederland een zinnig antwoord op komt. Maar mischien zijn er nog ouderen met een gedegen achtergrond die wel het antwoord weten. – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 83.84.232.230 (overleg · bijdragen)

Tsjongejonge, wat een optimisme... Over welk vuur heeft u het eigenlijk? Ik lees in het hele artikel namelijk niks over vuur. Ook het engelstalige en het franstalige artikel melden niets over vuur. Heeft u bronnen dat er vuur zou ontstaan aan de anode? Groet, Lexw 24 mrt 2008 15:36 (CET)Reageren