Overleg:Hulpwerkwoord

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 7 jaar geleden door RonnieV in het onderwerp Gecreëerde onduidelijkheid

Wat "En kan meerdere malen in een zin voorkomen." hier komt doen weet ik niet.Jack Ver 29 sep 2008 17:22 (CEST)Reageren

Ook kan je het hww in plaats van de pv zetten. EN komt de pv achter aan de zin te staan.– De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 82.74.248.161 (overleg · bijdragen)

De betekenis van hulpwerkwoorden moet je goed op google zoeken – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 77.251.76.193 (overleg · bijdragen)

Gecreëerde onduidelijkheid[brontekst bewerken]

Beste De Wikischim, met deze bewerking roep je volgens mij meer vragen op, dan dat je antwoorden geeft. Toen hier 'Nederlands' stond, was duidelijk dat het over de Nederlandse taal gaat en expliciet niet over een van de vele duizenden andere talen in deze wereld. Nu jij daar Nederlands en veel andere talen van heb gemaakt, roept dat direct een aantal vragen op:

  1. Hoeveel is veel?
  2. Welke talen zijn dat?
  3. Welke talen niet?
  4. Wat hebben die andere talen dan? Hebben die geen hulpwerkwoorden? Hebben de hulpwerkwoorden daar meer, minder of andere functies?

Daarnaast is het twijfelachtig of het wenselijk is om een link aan te leggen naar Nederlands, je mag er vanuit gaan dat de lezer van een Nederlandstalige Wikipedia weet wat onder de Nederlandse taal verstaan wordt. En waarom vervang je alleen bij hulpwerkwoorden van tijd het eerste woord door een enkelvoud? Er staat nu een raar lijstje, met een enkelvoud en vier meervouden, terwijl de inhoudsopgave eronder vijf meervouden noemt.

Met vriendelijke groet, RonnieV (overleg) 22 jun 2016 18:25 (CEST)Reageren