Overleg:Humor

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

uitleg verwijderen externe link met "grappige filmpjes":

  • er is geen einde aan "grappige" websites.
  • smaken verschillen nogal, wat de één grappig vindt, is voor de ander totaal flauw of juist enorm grof.

Dus externe links met humoristische inhoud: vooral niet doen. Taka 17 jun 2005 15:43 (CEST)

Herwerken?[bewerken]

Het artikel zoals het nu is, zweeft tussen wetenschappelijke basis en hoogst speculatieve, vage beweringen. "Er wordt wel eens gezegd" is geen encyclopedische aanzet. Het onderdeel "humor in Nederland" is bij uitstek speculatief en twijfelachtig. De invloed van het calvinisme is wellicht niet te onderschatten, maar dat het Nederland van een vrolijk volk tot een humorloze samenleving heeft getransformeerd, lijkt met sterk.

Ik zou dit durven herwerken. In een voorgaand commentaar wordt gepleit tegen het gebruik van voorbeelden, maar het vermelden van internationaal erkende komieken en de humor die zij gebruiken kan toch alleen verhelderend werken.

(later:) Ik heb het effectief herwerkt. Uit de "diff" zou kunnen blijken dat ik vooral geschrapt heb, maar dat is enkel het geval voor "de geschiedenis van humor in Nederland" dat ik echt onzin vond. Voor de rest was het vooral een kwestie van hergroeperen en vage schrijfwijze helderder maken. Ihb verwijdering van "vaak", "ook wel eens", "sommige" ...

Knotwilg 7 jun 2010 10:57 (CEST)

Het ziet er al een stuk beter uit. De paragraaf "landshumor" is wat eenzijdig op de Engelse gericht. Wat zeker mist is een vermelding van Joodse humor, toch ook een belangrijk element in Nederlandse humor. Misschien schrijf ik er later nog wel iets bij, maar dan zou ik er wat meer informatie over moeten naslaan. Ayo Overleg 24 sep 2010 12:40 (CEST)