Overleg:IJburg

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 13 jaar geleden door BrightSide in het onderwerp Bewoners

Belangrijkste wijzigingen:

  • er stond iets over "overloopbeleid mislukt". Dat is een interessante stelling, waarvan de juistheid echter zeer betwistbaar is. Beter van niet, lijkt mij.
  • speculatie over mogelijke toekomstige verkeers- en parkeerproblemen geschrapt. De juistheid daarvan zal nog moeten blijken.

Ronald 14 nov 2005 01:03 (CET)Reageren

Eiburger snacks[brontekst bewerken]

Als ik dit stuk lees, krijg ik de indruk dat er hier sprake is van reclame. Waaruit blijkt dat dit de beste patat zijn? Is er hier sprake van een persoonlijke mening? Ook ligt deze kraam in Zeeburg, dus niet op z'n plaats in een artikel over IJburg - los van de vraag of die überhaupt in een encyclopie moet staan. Schrappen dus. Bikerams 17 jul 2006 05:11 (CEST)Reageren

Geschrapt. Deze gebruiker heeft nog meer reclame gemaakt, ik heb aan Xyboi/Jörgen [1] al om advies gevraagd. Cerberus™ 19 jul 2006 04:16 (CEST)Reageren

Ik denk niet met kwaaie opzet - bedankt ! Bikerams 19 jul 2006 09:43 (CEST)Reageren


het plaatje klopt niet, ijburg is een aantal eilanden en ligt niet vast aan het vastenland

Openbaar vervoer[brontekst bewerken]

Onder het kopje "Openbaar vervoer" lees ik:

De tram kende veel kinderziektes vanaf de start. Eind 2007 waren deze verholpen en rijdt de tram betrouwbaar

De laatste opmerking is zeer discutabel. Uit ervaring weet ik dat de problemen met tramlijn 26 nog zeker niet verholpen zijn. Zeer regelmatig ligt de tram eruit door stremming, verzakkingen of andere problemen. Het GVB zorgt bij problemen vaak niet of niet direct voor vervangend vervoer. Dit tot grote ergernis van veel passagiers. Als er wel voor vervangend vervoer wordt gezorgd, gebeurt dat vaak zeer chaotisch en rijdt de vervangende busdienst in een te lage fequentie met te kleine bussen, waardoor passagiers alsnog blijven wachten of zich gedwongen voelen om een taxi te nemen.

--Sellh 13 dec 2008 19:35 (CET)Reageren

Inmiddels heb ik de tekst wat meer in overeenstemming gebracht met de werkelijkheid, zoals die door mij als dagelijkse passagier van tramlijn 26 ervaren wordt. Daarbij uiteraard wel getracht objectief te blijven, ondanks dat de voortdurende gebrekkige dienstverlening bij mij en andere passagiers erg veel irritatie opwekt.

--Sellh 15 dec 2008 18:36 (CET)Reageren

Tekst over keerlus bij Passenger Terminal verwijderd. Sinds het verdwijnen van lijn 25 op deze route, bestaat de keerlus niet meer.

--Sellh 17 juni 2015 19:00 (CET)

Bewoners[brontekst bewerken]

"Inmiddels is IJburg uitgegroeid tot een gewone Amsterdamse stadswijk, compleet met alle problemen die ook elders in de stad voorkomen. Daartoe behoren onder andere segregatie, criminaliteit, overlast door jongeren, inbraken, bedreigingen, geweld, etc."

Wat mij betreft is dit suggestief geformuleerd. Deze formulering wekt de indruk dat deze problemen de normale toestand is in Amsterdam. Er zijn natuurlijk ook gewoon buurten waar dit niet aan de orde van de dag is. BrightSide 15 nov 2010 09:48 (CET)Reageren

uitbreidingsplan 1934[brontekst bewerken]

Ik had al een een artikel gevonden, VK, vliegveld Yburg, maar dat bestaat planmatig dus echt. In het Algemeen Uitbreidingsplan 1935 staat Yburg duidelijk aangegeven, met op het Zeeburger IJland het vliegveld, het buiten IJ staat daar ook al aangegeven met de huidige waterwegen en bruggen.

Amstelland kaart, Covens & Mortier, 1749[brontekst bewerken]

Muiderzande staat ingevuld als huidige IJburg.