Overleg:Ivanhoe (roman)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Notificatie van CommonsTicker[bewerken]

De onderstaande afbeelding(en), die gebruikt worden op deze pagina (of overlegpagina), zijn verwijderd of genomineerd voor verwijdering op Commons. Als de afbeelding verwijderd is, haal dan de afbeelding van de betreffende pagina. Indien je het niet eens bent met de nominatie of verwijdering kun je op Commons een reactie plaatsen op de verwijderlijst, of op de overlegpagina van de verwijderende admin.

-- CommonsTicker 12 sep 2007 16:09 (CEST)

Franstalig[bewerken]

In de tekst wordt gesproken van Franstalige Normandiers. In hoeverre was toen al sprake van een Franse taal? Bestond die toen al want ook in Frankrijk, zeker in het Noorden werden veelal Germaanse talen gesproken. – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 84.104.68.41 (overleg · bijdragen)

Voor zover ik in de gauwigheid kan nagaan, waren Normandiërs van Scandinavische oorsprong, streken ze vanaf de 9e eeuw neer in het huidige Normandië, en integreerden ze daar met de bestaande bevolking – ondermeer op taalgebied. Het Frans bestond toen al (zie de artikelen Frans en Eed van Straatsburg), al zal het anders geweest zijn dan het tegenwoordige Frans. Dat de Normandiërs halverwege de 11e eeuw, dus geruime tijd later, Franstalig waren, lijkt mij dan ook niet onwaarschijnlijk. Richard 13 jul 2014 17:09 (CEST)