Overleg:Jørgen Reenberg

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 12 jaar geleden door Hartenhof in het onderwerp Strekking van het artikel

Aantal speelfilms[brontekst bewerken]

In deze versie van het artikel viel te lezen: "Hij debuteerde in 1948 op het witte doek en de laatste van zijn dertig films is "Jeg er Dina" uit 2002 ." Om dat ik voor dit aantal geen bron kon vinden heb ik de auteur in kwestie (Gebruiker:Robert Prummel) naar een bron voor het beweerde gevraagd (zie hier). Omdat er wel schimpscheuten volgden maar ik geen antwoord kreeg, heb ik mijn vraag hier herhaald.

Hierop antwoordde Robert Prummel met: "Op [1] staan 34 films vermeld... Waarom plaatst deze misse muis een vraagteken bij iets dat hij zelf in twee minuten had kunnen nakijken? Kennelijk de methode Oltmans, Blèren over zaken waar je geen verstand van hebt, verdachtmakingen uit de losse pols, obstructie en aandachttrekkerij. Oltmans kwam er mee weg, in een fatsoenlijk land was hij naar Pampus verbannen!" (bron) Vervolgens heeft hij de informatie (34 films plus een referentie) hier aan het artikel toegevoegd.

Op de bedoelde pagina van de IMDb - die ik een dag eerder al als externe link had toegevoegd - valt te lezen: "Actor (34 Titles)".
Daar worden echter ook TV films en TV series meegerekend, dus dat zijn geen 34 films, laat staan "34 speelfilms". De IMDb vermeldt 19 films, 12 TV-films en 2 TV-series. Samen 34 titels.
Van een van die series wordt dan nog vermeld dat die uit 6 afleveringen bestond; van de andere serie wordt het aantal afleveringen niet vermeld. Hoe ik ook reken, ik kom niet aan 30 films of 34 speelfilms. Ik heb de passage dus maar weer verwijderd, in afwachting van een deugdelijke bron.

Muijz (overleg) 9 dec 2011 22:01 (CET).Reageren


Strekking van het artikel[brontekst bewerken]

De strekking van het artikel is op dit moment dat Reenberg debuteerde als filmacteur, een langdurige carrière als filmacteur had, en zich pas de laatste jaren, of het laatste decennium, steeds meer toelegt op toneelspel.
Dit is echter in strijd met de feiten; Reenberg debuteerde als toneelacteur en heeft sindsdien steeds zowel in films, op televisie als in het theater gespeeld, zo maak ik op uit een Deense bron.[1] Mijn kennis van het Deens is echter onvoldoende om een en ander onderbouwd op te schrijven, daarom heb ik een {twijfel}-sjabloon op het artikel gezet.

Muijz (overleg) 9 dec 2011 23:25 (CET)Reageren

Dat toch al overdreven twijfelsjabloon ga ik nu weghalen. Muijz weet zelf dat hij kan verbeteren en aanvullen zoveel hij wil. Hartenhof (overleg) 10 feb 2012 12:56 (CET)Reageren