Overleg:Jan IV van Brabant

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 11 jaar geleden door Gadifere

Ik heb dit artikel ge-edit en waar mogelijk voorzien van voetnoten. Enkele dingen die eruit zijn gehaald, maar die eventueel weer terug kunnen met extra duiding (en referenties!):

  • Ik heb de verwijzing naar het "Ripuarische gewoonterecht" geschrapt. Mede omdat Jan 14 was, en niet 15 toen hij de regering van Brabant op zich nam (was het volgens dat Ripuarische gewoonterecht zo dat iemand met 15 meerderjarig was? of was dat met 14 jaar?). Het is mij dus ook niet duidelijk wat het "Ripuarische gewoonterecht" precies inhoud?
  • Ook geschrapt: "Zijn eigenzinnig beleid van centralisatie stuitte in de Brabantse steden op verzet." --> wat houdt dat eigenzinnige "centralisatie beleid" in en waar kunnen we hier iets over terugvinden in betrouwbare literatuur?
  • "Haar graafschap Henegouwen werd veroverd" --> naar mijn weten heeft Jan Henegouwen nooit militair verovert maar werd hij slechts erkent als graaf van Henegouwen, zoals ook in Holland en Zeeland het geval was. Graag bronvermelding erbij, mocht het toch om een verovering gaan.

Gadifere (overleg) 7 jan 2013 12:25 (CET)Reageren