Overleg:Jan van Eltham

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 4 jaar geleden door InternetArchiveBot in het onderwerp Externe links aangepast

Gekopieerd van Overleg gebruiker:Haagschebluf

Bronvraag op het artikel Jan van Eltham[brontekst bewerken]

Beste Haagschebluf,

ik zag dat je een bronvraag had toegevoegd aan het artikel Jan van Eltham ivm. de huwelijksonderhandelingen van 1328. Ik snap niet goed wat je bedoelt met "Klopt dit wel, gezien beider leeftijden?" In principe was in dergelijke koninklijke huwelijken een relatief groot leeftijdsverschil tussen bruid en bruidegom geen probleem en de bron spreekt duidelijk over: "Cum super Matrimonio, inter, carissimum Fratrem nostrum Germanum, Johannem de Eltham, & Filiam Dompni Johannis, quondam Domini de Biskae, contrahendo, iam habitus sit Tractatus, quem absque vestri Consilio & Assensu non proponimus effectui mancipare,"

Mvg., Evil berry (overleg) 11 sep 2016 22:31 (CEST)Reageren

Beste Evil berry, ik haal uit genoemd citaat niet dat het gaat om een (klein)dochter van Alfons XI van Castilië, integendeel.
Ik bedoelde in mijn bronvraag niet een groot leeftijdsverschil tussen bruid en bruidegom, maar de bijna gelijke leeftijden van Jan (1316) en Alfons (1311). In 1328 had Alfons nog geen kinderen. Dat Jan zou moeten wachten op een (klein)dochter van Alfons lijkt me niet juist.
Lijkt me dat het hier gaat om de dochter van Johannis, quondam Domini de Biskae. Echter ik kan hier geen link voor vinden.
Mogelijk was Johannis een broer, oom, neef , of ??? van Maria, echtgenote van Alfons. Haagschebluf (overleg) 12 sep 2016 02:56 (CEST)Reageren

Externe links aangepast[brontekst bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 1 externe link(s) gewijzigd op Jan van Eltham. Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 12 feb 2020 10:49 (CET)Reageren