Overleg:KINK (radiozender)

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
(Doorverwezen vanaf Overleg:KINK (platform))
Laatste reactie: 3 jaar geleden door Ciell in het onderwerp Voorgangers

Programmering[brontekst bewerken]

wat vinden jullie? Wel of geen programmering in dit artikel. Adgh2000 (overleg) 2 feb 2019 20:21 (CET)Reageren

De aanleiding tot de vraag was deze opsomming die je terugplaatste, nadat ErikvanB hem verwijderd had. Door er een strikte ja/nee-vraag van te maken, leg je die toevoeging wel op het hakblok, want het antwoord kan dan alleen maar nee zijn. Nuancering is wel mogelijk, maar eerst even de argumenten langslopen:
  • Een Wikipedia-artikel is geen programmagids/busboekje/wedstrijdverslag/uitslagentabel. Dat klinkt als een dooddoener, maar is het niet. Met een artikel over Lijn 47 dat begint met "[...] rijdt van Gorinchem naar Zaltbommel" komt het nooit meer goed. Evenzo met "Kink zendt op vrijdagavond Darkroom uit." De praktijk wijst uit dat zo'n tekst pas encyclopedisch wordt na grootschalige herschrijving en in feite is dat ook logisch: een goed encyclopedisch artikel vat de kern, terwijl een programmagids juist de details geeft. Je zou raar opkijken als het uitzendschema begon met een verhandeling over de filosofie achter Kink en omgekeerd gaat de lezer niet naar Wikipedia om te zien wat er vanmiddag op het program staat.
  • Wikipedia schrijft niet over vandaag, maar over de voorbije maand en nog liever over vorig jaar of vorige eeuw. De praktijk is vaak anders, maar het doel van een encyclopedie is om hoofdlijnen te beschrijven en achtergronden te geven aan de hand van onafhankelijke, relevante bronnen.
  • Owww! Noemde ik hierboven onafhankelijke, relevante bronnen? Wikipedia vat samen wat gezaghebbende media over Kink geschreven hebben en dat zal bitter weinig zijn als de uitzendingen gisteren pas begonnen zijn. Het betekent, dat ik het hele artikel ga voordragen voor verwijdering, waarna je op de bespreekpagina en door verbeteringen in het artikel aannemelijk moet zien te maken dat ik ongelijk heb. Wikipedia beschrijft zaken die al bekend zijn en teksten die vooral naamsbekendheid willen genereren worden als reclame beschouwd en verwijderd. Eventueel kan het internetstation wel in een of twee zinnen genoemd worden in het artikel over het radiostation en dan alleen als aannemelijk te maken is, dat het qua personeel of filosofie een voortzetting is van het radiostation.
Hierboven geef ik argumenten die vooral met het doel van een Wikipedia-artikel en de tekstsoort te maken hebben, maar er zijn ook praktische gezichtspunten:
  • Is Wikipedia goed in het up to date houden van veranderlijke informatie zoals uitzendschema's? Nee, totaal niet. Vaak is er een persoon die dat een paar jaar bijhoudt. Stopt die ermee, dan blijft de tekst liggen, als een spookstad, bevroren op de datum van 23 september 2008.
  • Onze antieke interface bemoeilijkt het bijhouden van geordende gegevens en biedt weinig mogelijkheden voor foutdetectie.
De nuancering die ik bovenaan aankondigde, is: de uitzendingen bepalen het karakter van een station en iets ervan moet dus wel duidelijk worden. Denk aan kwesties als: Waarin verschilt de weekendprogrammering van het doordeweekse schema? Welke fundamentele keuzes liggen er achter?
Concrete uitzendingen kunnen daarbij als voorbeeld genoemd worden, maar niet meer dan dat, of het moet zijn dat de presentator aan het mengpaneel doodgeschoten werd of zo.
Het zal een teleurstelling voor je zijn, maar hopelijk is het zo enigszins duidelijk wat een Wikipedia-artikel is. Met vriendelijke groet — bertux 3 feb 2019 00:38 (CET)Reageren

Kink of KINK?[brontekst bewerken]

Hier op Wikipedia wordt Kink gebruikt, maar moet dit niet KINK zijn? Hl16 (overleg) 11 okt 2019 10:33 (CEST)Reageren

Voorgangers[brontekst bewerken]

Ha RonnieV,

Ik ben het wel eens met MrOakTree96 dat een voormalige naam wat anders is dan algemene voorgangers. KINK is niet alleen van naam en plek veranderd (ze zitten niet meer op de FM golf), maar de hele opzet is anders. Misschien hadden ze rechtsvoorgangers, en ja, ze richten zich nog steeds op alternatieve muziek, maar ik denk niet dat de informatie die in de tekst van Kink FM hier in de infobox moet. Ciell 26 mei 2020 18:47 (CEST)Reageren